*

 

Indland

Moskeer efterlyser dialog om radikaliseringsudspil

Stifter af Københavns Moské savner at blive hørt, når politikerne diskuterer hårdere kurs over for imamer.

Flere politikere har meldt sig på banen med skærpende tiltag over for radikaliserede imamer. Regeringen har ikke spurgt specifikt i de muslimske miljøer, og moskeerne savner en invitation til dialog om tiltagene.

Anouar Touimi, der er bestyrelsesmedlem og stifter af Københavns Moské Imam Malik Institut, mener ikke, der kommer noget godt ud af politikernes tiltag, hvis ikke muslimerne bliver inddraget.

- Det er tragisk for os muslimer i Danmark, at regeringen ikke kalder os til samråd med hensyn til de lovgivninger, som de vil træffe, siger han.

Kultur- og kirkeminister Bertel Haarder (V) vil blandt andet se på, om det kan lade sig gøre at fratage rabiate imamer retten til at vie. Desuden skal imamer, der er dømt for en handling, der er vanærende eller i strid med god opførsel, ikke have lov til at prædike.

Anouar Touimi foreslår, at man i stedet opretter et islamisk fællesråd, der skal være et samarbejde mellem staten og muslimerne. Fællesrådet skal kunne reagere over for de imamer, der hadprædiker.

- Det ville være fantastisk med et muslimsk fællesråd, hvor man eventuelt kan lave en håndbog til samtlige imamer i Danmark, hvor man giver dem de forskellige rammer for, hvordan de må prædike.

- Bagefter kan man snakke om straf. Man har ikke givet muslimerne chancen for at vise, hvad man vil, siger Anouar Touimi.

Waseem Hussain, der er formand for Dansk Islamisk Center mener ligeledes, at der er behov for, at muslimer og politikere går i dialog. At skærpe lovgivningen er ikke nødvendigvis den mest konstruktive løsning, forklarer han.

- Det vil kun give næring til den mistillidsdagsorden, der trives i de miljøer, lovgivning er tiltænkt. Her har man i årevis sagt, at politikerne er ude på at ramme muslimer, og nu vil man sige: Se bare, hvad vi sagde, siger han.

Onsdag mødes kirkeministeren med lederne af Folketingets øvrige partier for at se, om man kan finde frem til en fælles strammere kurs over for radikaliserede miljøer.

/ritzau/
Følg
Jyllands-Posten
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Indland

Nekrolog: Jammerbugtens sjæl forsvandt i flammerne

Med branden på Svinkløv Badehotel har området mistet en ikonisk attraktion, mener flere. Det blev bygget mod alle odds for godt 90 år siden - mandag ved ruinerne lød det, som om at nordjyderne havde taget hotellet til sig.
Annonce
Søg i vejviseren
Annonce
Biler
Årets Bil 2017: Her er kandidaterne til årets bilpris
Kåringen af Årets Bil i Danmark byder på godt 20 bilnyheder, der alle er på jagt efter at vinde hæderen. For første gang kan det blive en SUV, der løber med sejren, men hybridbilerne lurer. 
Se flere
Bolig
Hvorfor trækker byggesager ud i nogle kommuner?
I to kommuner tager det kun fire dage, mens det i en anden kommune tager hele 101 dage at få en byggetilladelse, men hvorfor er der så stor forskel på sagsbehandlingen i kommunerne? 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her