*

Indland

Avisledere om Bruxelles-angreb: Terrorister vil aldrig vinde

Det værste er næsten, at overraskelsen over de blodige angreb i Bruxelles ikke er større, skriver JP i leder.

En rød tråd i onsdagens mange avisledere om tirsdagens angreb i Bruxelles er en fast tro på, at den slags blodige ugerninger ikke på sigt er en trussel mod Europas demokratier.

- De kan sprede frygt og rædsel, men aldrig ødelægge vores samfund, vores tro på frihed, demokrati og ligeværd, skriver Berlingske og understreger vigtigheden af, at "forskruede, religiøse" fantaster iført bombebælter ikke skal "få held til at splitte os, tøve i kampen mod de mørke kræfter eller sætte Europas muslimer og kristne op mod hinanden".

Den højeste prioritet er nu, ifølge lederen, at Europa øger samarbejdet om sikkerhed og bekæmpelse af terror.

- For usikkerheden og frygten er det, som terroristerne lever af. Og Islamisk Stat skal bekæmpes med alle de midler, der er til rådighed.

Politiken skriver, at "terroren kan ramme os, men ikke true det, vi er".

- Trods truslen vinder hverdagen hurtigt overhånd igen. Det skal den også. For hverdagen er ikke udtryk for afmagt. Den viser tværtimod, at vi holder fast i det åbne og tillidsfulde samfund, der i sidste ende er det stærkeste våben mod terroristerne, slutter avisens leder.

JP mener: Krigen mod terror bliver langvarig

Jyllands-Posten konstaterer, at "det værste er næsten, at overraskelsen ikke er større" efter den seneste tids trusler fra Islamisk Stat og anholdelsen forleden i Bruxelles af den eneste overlevende gerningsmand fra angrebene i Paris i november.

- Terrorangrebene i Bruxelles bliver ikke de sidste, og det er chokerende i sig selv, så let det falder at skrive det. Europas nye krig bliver langvarig og vil koste flere ofre, men der er ingen vej udenom. Det gode må og skal vinde over det onde.

Information mener, at angrebene udstiller det nytteløse i en øget indsats mod terror.

- Vi kan skabe undtagelsestilstand, som Frankrig har gjort. Og vi kan øge bevillingerne til efterretningstjenesterne og intensivere overvågningen af borgerne, som de fleste europæiske lande løbende gør. Men vi kan ikke forhindre selvmorderiske terrorister i at slå ihjel.

- Meget vil være fortabt, hvis vi selv vælger at lukke det åbne samfund og de frihedsrettigheder og individuelle værdier, vi kæmper for. Det bør terrorangrebet i Bruxelles i går også minde os om, afrundes lederen.

/ritzau/
Følg
Jyllands-Posten
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Indland
Annonce
Annonce
Pilgrimsfærd til Alfa-land
Et besøg på Alfa Romeos nyrenoverede fabriksmuseum lige uden for Milano er ikke kun et must for alfisterne. Flot arkitektur og avanceret multimedieteknologi gør det til en oplevelse for hele familien. 
Se flere
Biler
David hjalp os med adressen
Hurtig respons fra en af stemmerne bag Opels nye Onstar-system, der både kan hjælpe og guide under kørslen. Vi har testet systemet i praksis. 
Se flere
Viden
Myrer kan finde hjem, selvom de går baglæns
Når myrer skal hjem til boet med blade eller døde insekter, går de baglæns og slæber byttet foran sig. Alligevel kan de godt finde hjem, og forskere har nu opdaget et slags indre kompas, der giver myrerne denne evne. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her