*

Indland

Kyllingeoverlår kaldes tilbage på grund af salmonella

Økologiske kyllingeoverlår fra Aarstiderne tilbagekaldes, da der er fundet salmonella i kyllingen.

Hvis du har modtaget kyllingeoverlår fra Aarstiderne søndag eller mandag, så er der fare for, at kyllingen indeholder salmonella.

Aarstiderne tilbagekalder nemlig mandag et parti økologiske kyllingeoverlår, da der er påvist salmonella i kyllingen. Det skriver Fødevarestyrelsen på sin hjemmeside.

Kyllingeoverlårene er uden ben og i en pakke med 280 til 320 gram. Kyllingen er pakket den 17. marts og har en holdbarhedsdato til 25. marts.

Kyllingen er leveret i måltidskasser den 20. eller 21. marts med navnene KvikKassen, Kvik og Livretter.

Hvis du er en af dem, der har modtaget kyllingen, så skal du smide den ud eller levere den tilbage.

Når kyllingen indeholder salmonella er der risiko for, at man kan blive smittet, hvis ikke den varmes tilstrækkeligt. Den eneste måde at være sikker på, at salmonellaen er uskadeliggjort, er ved at stege eller koge kyllingen, da bakterien dør ved 75 grader celsius.

Symptomerne på en salmonellainfektion er blandt andet diarré, kvalme, mavesmerter, opkast og feber.

Salmonella er takket være omfattende kontrolprogrammer dog forholdsvis sjælden i danske fødevarer.

/ritzau/
Følg
Jyllands-Posten
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Indland
Annonce
Annonce
Bolig
Risiko for pest, mund- og klovesyge og salmonella: Det er forbudt at fodre høns med køkkenaffald
Pga. risiko for smitsomme husdyrsygdomme er det ikke lovligt at fodre høns, svin eller andre produktionsdyr med rester fra køkkenet og husholdningen. Læs, hvad du må og ikke må fodre dine høns med. 
Se flere
Risiko for pest, mund- og klovesyge og salmonella: Det er forbudt at fodre høns med køkkenaffald
Pga. risiko for smitsomme husdyrsygdomme er det ikke lovligt at fodre høns, svin eller andre produktionsdyr med rester fra køkkenet og husholdningen. Læs, hvad du må og ikke må fodre dine høns med. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her