*

 

Indland

Danmark er verdens bedste land til at holde valg

Danmark topper listen over lande, der er gode til at holde valg, viser en ny international rapport.

Danmark er ifølge en ny international rapport er det bedste land i verden til at holde valg. Foto: LARS KRABBE

Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) skal ikke være bange for at trykke på valgknappen.

Det gør han selvfølgelig næppe i den nærmeste fremtid.

Men når han ikke skal være bange for det, skal det forstås på den måde, at Danmark ifølge en ny international rapport er det bedste land i verden til at holde valg.

- Vi skal være rigtig stolte og glade over at få sådan en form for verdensmesterskab, siger social- og indenrigsminister Karen Ellemann (V).

Rapporten "The Year in Elections 2015" er udgivet af et uafhængigt forskningsprojekt, der er tilknyttet Harvard University's Kennedy School of Government og University of Sydney's Department of Government and International Relations.

180 præsident- og parlamentsvalg afholdt i 139 lande i perioden 2012-2015 er med i undersøgelsen, hvor en række valgeksperter fra hele verden har deltaget og dykket ned i 49 punkter fordelt på 11 emner, som er centrale for valgafviklinger.

Det er emner som valgprocedurer, parti- og kandidatopstilling, stemmeafgivning, stemmeoptælling og valgklager, som eksperterne har kigget på.

- Når man får en sådan anerkendelse fra en række eksperter, så må vi klappe os selv på skulderen hele vejen rundt. Vi har en god demokratisk tradition i Danmark, og den kommer os til gode her, siger Karen Ellemann.

- Vi skal være stolte over, at vi har den største grad af integritet målt på internationale standarder og normer for valg, siger hun.

Under krisen omkring den nu tidligere miljø- og fødevareminister Eva Kjer Hansen (V) truede Løkke gentagne gange med at udskrive valg.

Det gjorde han som bekendt ikke, og han behøver heller ikke at gøre det lige med det samme trods den fine hæder, lyder det fra Karen Ellemann.

- Jeg vil nøjes med blot at glæde mig over, at valg er noget, som vi er gode til. Hele systemet omkring det fungerer, og det er det, at jeg som social- og indenrigsminister står i spidsen for, siger hun.

/ritzau/
Følg
Jyllands-Posten
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Indland

Nekrolog: Jammerbugtens sjæl forsvandt i flammerne

Med branden på Svinkløv Badehotel har området mistet en ikonisk attraktion, mener flere. Det blev bygget mod alle odds for godt 90 år siden - mandag ved ruinerne lød det, som om at nordjyderne havde taget hotellet til sig.
Annonce
Søg i vejviseren
Annonce
Biler
Årets Bil 2017: Her er kandidaterne til årets bilpris
Kåringen af Årets Bil i Danmark byder på godt 20 bilnyheder, der alle er på jagt efter at vinde hæderen. For første gang kan det blive en SUV, der løber med sejren, men hybridbilerne lurer. 
Se flere
Bolig
Hvorfor trækker byggesager ud i nogle kommuner?
I to kommuner tager det kun fire dage, mens det i en anden kommune tager hele 101 dage at få en byggetilladelse, men hvorfor er der så stor forskel på sagsbehandlingen i kommunerne? 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her