*

 

Indland

Danmark er verdens bedste land til at holde valg

Danmark topper listen over lande, der er gode til at holde valg, viser en ny international rapport.

Danmark er ifølge en ny international rapport er det bedste land i verden til at holde valg. Foto: LARS KRABBE

Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) skal ikke være bange for at trykke på valgknappen.

Det gør han selvfølgelig næppe i den nærmeste fremtid.

Men når han ikke skal være bange for det, skal det forstås på den måde, at Danmark ifølge en ny international rapport er det bedste land i verden til at holde valg.

- Vi skal være rigtig stolte og glade over at få sådan en form for verdensmesterskab, siger social- og indenrigsminister Karen Ellemann (V).

Rapporten "The Year in Elections 2015" er udgivet af et uafhængigt forskningsprojekt, der er tilknyttet Harvard University's Kennedy School of Government og University of Sydney's Department of Government and International Relations.

180 præsident- og parlamentsvalg afholdt i 139 lande i perioden 2012-2015 er med i undersøgelsen, hvor en række valgeksperter fra hele verden har deltaget og dykket ned i 49 punkter fordelt på 11 emner, som er centrale for valgafviklinger.

Det er emner som valgprocedurer, parti- og kandidatopstilling, stemmeafgivning, stemmeoptælling og valgklager, som eksperterne har kigget på.

- Når man får en sådan anerkendelse fra en række eksperter, så må vi klappe os selv på skulderen hele vejen rundt. Vi har en god demokratisk tradition i Danmark, og den kommer os til gode her, siger Karen Ellemann.

- Vi skal være stolte over, at vi har den største grad af integritet målt på internationale standarder og normer for valg, siger hun.

Under krisen omkring den nu tidligere miljø- og fødevareminister Eva Kjer Hansen (V) truede Løkke gentagne gange med at udskrive valg.

Det gjorde han som bekendt ikke, og han behøver heller ikke at gøre det lige med det samme trods den fine hæder, lyder det fra Karen Ellemann.

- Jeg vil nøjes med blot at glæde mig over, at valg er noget, som vi er gode til. Hele systemet omkring det fungerer, og det er det, at jeg som social- og indenrigsminister står i spidsen for, siger hun.

/ritzau/
Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Indland

Begrebet mobning kan være svært at definere

»Nogle gange taler børn om, at de bliver mobbet, uden at det et tilfældet, og andre gange vurderer læreren, at der ikke er tale om mobning, hvor det faktisk er mobning. På samme måde kan det også for os forskere være vanskeligt,« siger ph.d. Stine Kaplan Jørgensen.
Annonce
Søg i vejviseren
Annonce
Viden
»Pragteksemplar af et studie«: Kan hjælpe mod sygdom, som op mod 15 pct. lider af
Stort dansk studie afslører, hvordan tarmbakterier opfører sig, når de interagerer med hinanden. Samspillet kan sammenlignes med et fodboldhold, hvor nogle bakterier er Ronaldo, mens andre er på bænken. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her