*

Indland

Barnløse par venter i fire år på ægdonation

Der er behov for 600 behandlinger med donoræg, men i 2015 rakte de donerede æg kun til 233.

Barnløse par står på venteliste i op til fire år, og en del når at fylde de 45 år, som er aldersgrænsen for at få et barn med et doneret æg.

Tal fra Dansk Fertilitetsselskab viser, at der hvert år er behov for 600 behandlinger med donoræg, men i 2015 var der kun æg til 233. Det skriver Politiken onsdag.

Fertilitetsklinikken Trianglen i Hellerup er begyndt at råde par, som ikke selv har fundet en donor, til at tage til udlandet i stedet for at spilde tiden på en venteliste.

- Vi har rent ud sagt resigneret, fordi det er for svært at få danske kvinder til at donere, fortæller speciallæge Kåre Rygaard, som er indehaver af klinikken, til Politiken.

En lovændring fra 2012 gjorde flere typer af ægdonation lovlig, men der har ikke været den stigning i donationer, som overlæge Elisabeth Clare Larsen fra Rigshospitalets fertilitetsklinik havde håbet.

- Vi var ellers så glade, da loven blev lavet om. Vi var sikre på, at nu ville antallet af ægdonationer stige markant, men det er desværre slet, slet ikke gået, som vi havde troet, siger overlægen til Politiken.

Der er godt nok kommet flere donorer til siden lovændringen, viser tal fra Sundhedsdatastyrelsen, men størstedelen donerer bestemt til én kvinde.

Hvis flere skal donere æg, kræver det ifølge forskere, læger og interesseorganisationer, mere oplysning om donationer og større godtgørelse til de kvinder, som donorer.

/ritzau/
Følg
Jyllands-Posten
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Indland
Annonce
Annonce
Pilgrimsfærd til Alfa-land
Et besøg på Alfa Romeos nyrenoverede fabriksmuseum lige uden for Milano er ikke kun et must for alfisterne. Flot arkitektur og avanceret multimedieteknologi gør det til en oplevelse for hele familien. 
Se flere
Biler
Pilgrimsfærd til Alfa-land
Et besøg på Alfa Romeos nyrenoverede fabriksmuseum lige uden for Milano er ikke kun et must for alfisterne. Flot arkitektur og avanceret multimedieteknologi gør det til en oplevelse for hele familien. 
Se flere
Arkæologens romance: »At gå rundt i Egypten er som at blive kysset af historien«
Jeanette Varberg elsker at rejse til Egypten for at se resten af den kultur, hvor de perler, hun en dag fandt i magasinet under Moesgaard Museum ved Aarhus, blev fremstillet. 
Se flere
Analyse: Godt nyt fra den danske lejr, men Ungarn er ingen ønskemodstander
Danmark kan godt få problemer med de fysisk stærke ungarske spillere. Det er lidt overraskende, at Ungarn lader René Toft spille, lyder det fra JP's udsendte medarbejder Mikkel Hammer-Hansen. 
Se flere
Stilhed før storm
Dorrit Hørlyck, 62 år, Frederiksbjerg og hundredvis af andre ventede på at komme af sted fra Godsbanen i Aarhus, hvor der blev serveret sandwich, vand og kaffe. Alle deltagerne fik tilbudt handskevarmere og orange huer. Dorrit Hørlyck skulle gå med båd 5. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her