*

 

Indland

Barnløse par venter i fire år på ægdonation

Der er behov for 600 behandlinger med donoræg, men i 2015 rakte de donerede æg kun til 233.

Barnløse par står på venteliste i op til fire år, og en del når at fylde de 45 år, som er aldersgrænsen for at få et barn med et doneret æg.

Tal fra Dansk Fertilitetsselskab viser, at der hvert år er behov for 600 behandlinger med donoræg, men i 2015 var der kun æg til 233. Det skriver Politiken onsdag.

Fertilitetsklinikken Trianglen i Hellerup er begyndt at råde par, som ikke selv har fundet en donor, til at tage til udlandet i stedet for at spilde tiden på en venteliste.

- Vi har rent ud sagt resigneret, fordi det er for svært at få danske kvinder til at donere, fortæller speciallæge Kåre Rygaard, som er indehaver af klinikken, til Politiken.

En lovændring fra 2012 gjorde flere typer af ægdonation lovlig, men der har ikke været den stigning i donationer, som overlæge Elisabeth Clare Larsen fra Rigshospitalets fertilitetsklinik havde håbet.

- Vi var ellers så glade, da loven blev lavet om. Vi var sikre på, at nu ville antallet af ægdonationer stige markant, men det er desværre slet, slet ikke gået, som vi havde troet, siger overlægen til Politiken.

Der er godt nok kommet flere donorer til siden lovændringen, viser tal fra Sundhedsdatastyrelsen, men størstedelen donerer bestemt til én kvinde.

Hvis flere skal donere æg, kræver det ifølge forskere, læger og interesseorganisationer, mere oplysning om donationer og større godtgørelse til de kvinder, som donorer.

/ritzau/
Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu

Et liv uden sex?

Mange par lever et liv uden sex. Men hvad gør det egentlig ved os, hvis vi aldrig dyrker sex? Og skal man droppe et godt forhold, hvis man ikke kan finde ud af sex-delen?
Annonce
Annonce
Indland
Annonce
Søg i vejviseren
Annonce
Bolig
Gennemtænkt til mindste detalje: Her er huset, der kun koster 500 kr. i drift om måneden
Byg som Sofie og Peter Thrane-Nielsen, og få et passivhus, hvor varmeregnskab og vedligeholdelseskrav er noget nær nul. Boligen er nu nomineret til IdéPrisen 2016. 
Se flere
»Så kan de også lige se blonden på kjolen – og blondinen selv«
Birthe Kjær er et sikkert hit på festivaler i hele landet og blandt grandprix-fans, der stadig har ”Vi maler byen rød” fra 1989 på deres topti. Nu er hun til Aarhus Festuge, hvor hun vil helt tæt på sit publikum. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her