*

Indland

Næsten 55.000 har ansøgt om optagelse via kvote 2

Flere har ansøgt om at komme ind på en videregående uddannelse i 2016 end året før.

54.932 har i år ansøgt søgt om optagelse på et videregående studie via kvote 2.

Det skriver Uddannelses- og Forskningsministeriet i en pressemeddelelse.

Uddannelses- og forskningsminister Ulla Tørnæs (V) opfordrer i den anledning ansøgerne til at tænkte sig godt om, når de skal søge ind på en uddannelse.

- Uddannelse er nøglen til frihed, men det er slet ikke ligegyldigt, hvilken dør din uddannelsesnøgle åbner.

- Derfor ser jeg det som en vigtig opgave at sikre, at de studerende har den bedst mulige information om deres muligheder på arbejdsmarkedet efter endt uddannelse. Jeg vil derfor råde alle unge, der søger ind på en uddannelse, til grundigt at overveje mulighederne på arbejdsmarkedet efter endt uddannelse, siger hun.

Indtil videre er endnu flere, der har søgt ind via kvote 2 i 2016 i forhold til sidste års kvote 2 søgning. I år har hele 3710 flere søgt ind end året før i marts.

Der vil komme en endelig opgørelse af antallet af ansøgere i starten af april.

Fristen for at søge ind på en videregående uddannelse var den 15. marts klokken 12.

/ritzau/
Følg
Jyllands-Posten
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu

Kronik: Fakta og myter om landbrugspakken

Jørgen Eivind Olesen, professor Institut for Agroøkologi Aarhus Universitet | Leif Knudsen, chefkonsulent SEGES Planter & Miljø
Udfasningen af den hidtidige undergødskning er fornuftig fra såvel et erhvervs- som samfundsøkonomisk synspunkt, hvis man fortsat ønsker et dansk landbrug drevet på EU’s markedsvilkår.
Annonce
Annonce
Indland
Annonce
Søg i vejviseren
Annonce
Thomsen: "Storbritannien er ramt af en politisk nedsmeltning"
EU vil ikke give briterne det ”tag-selv bord”, som brexit-bevægelsens talerør Boris Johnsen ønsker når Storbritannien skal stå uden for EU. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her