*

Indland

Danskerne gav 13 millioner kroner til fattige kvinder

Folkekirkens Nødhjælp kan sende 13 millioner kroner til verdens fattigste kvinder efter søndagens indsamling.

Det er ikke kun mønter og sedler, der er faldet ned i Folkekirkens Nødhjælps indsamlingsbøsser søndag, da mere end 19.000 frivillige var ude at samle ind.

De 13 millioner kroner til verdens fattigste kvinder blev i høj grad også hentet ind via mobilbetalinger som Mobile Pay og Swipp. Faktisk er mobilbetalingerne fordoblet siden sidste år.

Det fortæller Kenneth Kamp Butzbach, som er engagementschef i Folkekirkens Nødhjælp.

Og han er glad for, at de nye betalingsmuligheder er vundet frem i de danske hjem.

- Vi er jo begyndt at bruge færre kontanter, og da de ellers har været hovedkilden, når vi modtager donationer, så er det meget glædeligt, at nye muligheder springer på banen, og at folk tager imod det.

Og selv om vi har puttet en million kroner mindre i sparebøsserne sammenlignet med sidste år, så er generalsekretær Birgitte Qvist-Sørensen glad for, at så mange danskere har haft lyst til at give penge.

- Danskerne har igen vist, at de gerne vil dele med mennesker, som har brug for hjælp. Og at danskerne heldigvis ikke er handlingslammede over for konsekvenserne af de krige og den sult, der rammer Verden lige nu.

- Det er fantastisk, at danskerne bliver ved med at gøre en forskel. Især tak til de tusindvis af frivillige, der brugte en del af deres søndag på at gå fra dør til dør, lyder det fra Birgitte Qvist-Sørensen i en pressemeddelelse.

Temaet for årets indsamling var verdens fattigste kvinder, da Folkekirkens Nødhjælp mener, at behovet her er størst. Ifølge Kenneth Kamp Butzbach skal pengene blandt andet gå til at styrke kvindernes rettigheder.

- Vi arbejder meget i lokalsamfundet, hvor vi arbejder på at give kvinderne mere viden og information, som fører til netværk og på den lange bane til mere selvtillid.

Folkekirkens Nødhjælp arbejder i 26 lande og har 215 medarbejdere rundt om i verden og 150 i Danmark.

/ritzau/
Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Indland
Annonce
Annonce
Pilgrimsfærd til Alfa-land
Et besøg på Alfa Romeos nyrenoverede fabriksmuseum lige uden for Milano er ikke kun et must for alfisterne. Flot arkitektur og avanceret multimedieteknologi gør det til en oplevelse for hele familien. 
Se flere
Biler
David hjalp os med adressen
Hurtig respons fra en af stemmerne bag Opels nye Onstar-system, der både kan hjælpe og guide under kørslen. Vi har testet systemet i praksis. 
Se flere
Viden
Myrer kan finde hjem, selvom de går baglæns
Når myrer skal hjem til boet med blade eller døde insekter, går de baglæns og slæber byttet foran sig. Alligevel kan de godt finde hjem, og forskere har nu opdaget et slags indre kompas, der giver myrerne denne evne. 
Se flere
»... og her er vejrudsigten sendt direkte fra Dokk1«
DR Sporten og DR Vejret begynder indflytning i Dokk1 til juni og sender første gang i februar 2018. Det bliver en gevinst for hele byen, når Aarhus bliver baggrundstæppe for DR-programmerne, mener borgmesteren. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her