*

 

Indland

Khader i tysk medie: Danmark er en drøm for radikale islamister

Naser Khader langer ud efter den liberale, danske lovgivning i interview med Der Spiegel.

»Vi har meget liberale love i Danmark, som gør det let for ekstremister,« siger integrationsordfører Naser Khader (K) til Der Spiegel. Arkivfoto: Niels Hougaard

»Hvad sker der i Danmark,« spørger det tyske magasin Der Spiegel, som bemærker, at der har været afsløringer af hadprædikanter i danske moskeer, at adskillige danske kvinder og mænd er rejst til Syrien for at kæmpe, at en 16-årig pige ville begå terrorangreb mod to skoler, og at sagen mod fire terrortiltalte er gået i gang.

Der Spiegel har talt med den konservative integrationsordfører Naser Khader, som giver sit svar på spørgsmålet i et interview, hvor han gentager mange af sine i Danmark velkendte roller.

Han bekræfter, at Danmark efter hans mening har et større problem med islamister end andre europæiske lande. Khader nævner Muhammed-krisen som en af årsagerne, men skyder samtidig også skylden på lovgivningen.

»Vi har meget liberale love i Danmark, som gør det let for ekstremister, og gør Danmark til en form for drøm for radikale islamister.«  

Blå partier kræver Grimhøj-moskéen lukket

Han uddyber:

»Den danske forfatning gør det svært at forfølge mennesker, som siger radikale ting - det gælder ikke kun for islamister. Modsat f.eks. Tyskland er det ikke strafbart at fornægte Holocaust. Man kan dybest set sige og sprede, hvad man vil.«

Naser Khader sammenligner de radikale islamister, som rejser til Syrien, med medlemmer af den tyske terrororganisation Rote Armee Fraktion, som hovedsageligt opererede i 1970'erne, men også udførte aktioner i 1980'erne og 90'erne.

Kritik Islamforskere har forsvaret islam frem for at gå kritisk til værks

»Flertallet af de unge, radikale islamister kommer ikke fra fattige omgivelser, mange har en uddannelse. Det er deres egen, aktive beslutning, de ønsker at være at være pionerer og skabe et nyt imperium,« siger Khader.

Han afviser i det store hele, at politikerne har et ansvar for udviklingen - og dog:

»Det er de unges forældre, som er ansvarlige - og os, fordi vi ikke har forhindret, at de radikale prædikanter kan slå sig ned og arbejde i Danmark. Jeg mener: Vi er for naive.«

Følg
Jyllands-Posten
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Indland

Nekrolog: Jammerbugtens sjæl forsvandt i flammerne

Med branden på Svinkløv Badehotel har området mistet en ikonisk attraktion, mener flere. Det blev bygget mod alle odds for godt 90 år siden - mandag ved ruinerne lød det, som om at nordjyderne havde taget hotellet til sig.
Annonce
Søg i vejviseren
Annonce
Biler
Årets Bil 2017: Her er kandidaterne til årets bilpris
Kåringen af Årets Bil i Danmark byder på godt 20 bilnyheder, der alle er på jagt efter at vinde hæderen. For første gang kan det blive en SUV, der løber med sejren, men hybridbilerne lurer. 
Se flere
Bolig
Hvorfor trækker byggesager ud i nogle kommuner?
I to kommuner tager det kun fire dage, mens det i en anden kommune tager hele 101 dage at få en byggetilladelse, men hvorfor er der så stor forskel på sagsbehandlingen i kommunerne? 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her