*

Indland

Khader i tysk medie: Danmark er en drøm for radikale islamister

Naser Khader langer ud efter den liberale, danske lovgivning i interview med Der Spiegel.

»Vi har meget liberale love i Danmark, som gør det let for ekstremister,« siger integrationsordfører Naser Khader (K) til Der Spiegel. Arkivfoto: Niels Hougaard

»Hvad sker der i Danmark,« spørger det tyske magasin Der Spiegel, som bemærker, at der har været afsløringer af hadprædikanter i danske moskeer, at adskillige danske kvinder og mænd er rejst til Syrien for at kæmpe, at en 16-årig pige ville begå terrorangreb mod to skoler, og at sagen mod fire terrortiltalte er gået i gang.

Der Spiegel har talt med den konservative integrationsordfører Naser Khader, som giver sit svar på spørgsmålet i et interview, hvor han gentager mange af sine i Danmark velkendte roller.

Han bekræfter, at Danmark efter hans mening har et større problem med islamister end andre europæiske lande. Khader nævner Muhammed-krisen som en af årsagerne, men skyder samtidig også skylden på lovgivningen.

»Vi har meget liberale love i Danmark, som gør det let for ekstremister, og gør Danmark til en form for drøm for radikale islamister.«  

Blå partier kræver Grimhøj-moskéen lukket

Han uddyber:

»Den danske forfatning gør det svært at forfølge mennesker, som siger radikale ting - det gælder ikke kun for islamister. Modsat f.eks. Tyskland er det ikke strafbart at fornægte Holocaust. Man kan dybest set sige og sprede, hvad man vil.«

Naser Khader sammenligner de radikale islamister, som rejser til Syrien, med medlemmer af den tyske terrororganisation Rote Armee Fraktion, som hovedsageligt opererede i 1970'erne, men også udførte aktioner i 1980'erne og 90'erne.

Islamforskning kritiseres for berøringsangst over for islam

»Flertallet af de unge, radikale islamister kommer ikke fra fattige omgivelser, mange har en uddannelse. Det er deres egen, aktive beslutning, de ønsker at være at være pionerer og skabe et nyt imperium,« siger Khader.

Han afviser i det store hele, at politikerne har et ansvar for udviklingen - og dog:

»Det er de unges forældre, som er ansvarlige - og os, fordi vi ikke har forhindret, at de radikale prædikanter kan slå sig ned og arbejde i Danmark. Jeg mener: Vi er for naive.«

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
LA’s integrationsordfører: Lad os skubbe mørkemændene frem i lyset
Christina Egelund, integrationsordfører (LA)
Lad os ikke hjælpe dem, der ikke vil det frie, åbne samfund, men lad os i stedet værne om demokratiets fundament. For undskyld mig, men hvis ikke forsvarer ytringsfriheden, hvem skal så?
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu

Modsvar fra gymnasieelev: Nej, vi er luddovne og umotiverede

Nikolaj Holst Sandvad, Multebærvej 32, Sabro
Jeg vil vove at påstå, at langt størstedelen af de unge som opfatter sig selv som en udsat gruppe under angreb, blot er dovne og ikke egnede til at gå i gymnasiet.
Annonce
Annonce
Indland
Annonce
Søg i vejviseren
Annonce
På snescooter i de nordnorske bjerge
De store hvide bjergtinder og åbne, tilfrosne åer giver det nordlige Norge en alsidig og ubehersket natur. En ubehersket natur, som man for alvor fornemmer bag rattet på en snescooter. 
Se flere
Biler
Se flere
Bolig
Hvad gør du, hvis trægulvet knirker?
Knirkende gulvbrædder kan være irriterende, men de er heldigvis relativt lette at reparere, hvis hele gulvet ikke skal skiftes. Få et godt tip her fra Bolius. 
Se flere
På snescooter i de nordnorske bjerge
De store hvide bjergtinder og åbne, tilfrosne åer giver det nordlige Norge en alsidig og ubehersket natur. En ubehersket natur, som man for alvor fornemmer bag rattet på en snescooter. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her