*

Indland

Overblik: Få et overblik over skandalen i Region Sjælland

Direktøren i Region Sjælland er blevet fritstillet efter it-skandale. Her kan du få et indblik i sagen.

Politikerne i Region Sjælland har mistet tilliden til regionens ledelse, og det har fået dem til at fritstille den administrerende direktør i Region Sjælland, Jens Andersen.

Tilliden er forsvundet, efter at en undersøgelse fra revisionsfirmaet PwC har afsløret, at ansatte i regionens it-afdelingen hvert år i december har tømt afdelingens budget ved at forudbetale varer fra it-firmaet Atea for flere million kroner.

Her er et kort overblik over sagen:

* Sagen startede i sommeren 2015. Politiet havde mistanke om, at tidligere ansatte i Atea, der nu er hos firmaet 3A-it, havde bestukket ansatte i Region Sjælland, Rigspolitiet og Kriminalforsorgen.

* De tidligere Atea-ansatte skulle ifølge politiets sigtelse havde givet en million kroner til de offentligt ansatte.

* De ansatte i Region Sjællands it-afdeling skulle angiveligt have modtaget dyre udenlandsrejser til Dubai og USA og hotelophold som betaling for at have givet ordrer til Atea.

* En ny undersøgelse fra revisionsfirmaet PwC viser, at regionens it-afdelingen hvert år i december har tømt det, der var tilbage af budgettet og betalt for varer hos firmaet Atea i perioden 2012, 2013 og 2014. Varer, som regionen endnu ikke havde lavet en bestilling af.

* Der er forudbetalt varer for samlet 150 millioner kroner i perioden på de tre år.

* Varerne er ikke blevet registreret eller bogført, og det var heller ikke blevet aftalt, hvad der skulle købes det følgende år.

* Det er foregået, uden at regionens ledelse eller regionens revisionsfirma BDO har tjekket, om alt var i orden.

* Bestikkelsen skulle være foregået fra 2007 til 2015.

Kilde: Sjællandske Medier, DR, Ritzau

/ritzau/
Følg
Jyllands-Posten
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Indland
Annonce
Annonce
Bolig
Få plads med skrå reoler
Boligredaktøren udvælger hver uge et antal aktuelle historier og nyheder fra boglig- og designbranchen. 
Se flere
Test: Samsungs Galaxy A5 (2017) - en sejlivet mobil
Samsungs Galaxy A5 (2017) fungerer godt, er pæn at se på og holder længe på en optankning. Prisen må Samsung dog godt se på igen. 
Se flere
Undgå vintertrætte fødder med få simple råd
Varmt fodtøj i den kolde tid kan være hårdt for fødderne. Derfor er det vigtigt, at du plejer dem grundigt for at undgå tør og sprækket hud. 
Se flere
Viden
Havets græsplæner renser vandet og redder korallerne
Havgræs gør mennesket mange tjenester, og nu viser det sig, at græsset også er i stand til at fjerne farlige bakterier fra havvandet. Det kan komme både koraller, dyr og mennesker til gode. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her