*

 

Indland

Borgmester efter Kundby-møde: Ingen øget risiko

Efter orienteringsmødet på Sydskolen siger borgmester i Odsherred, at fokus nu er på at gøre eleverne trygge.

Forældrene til børn på Sydskolen i Fårevejle kan roligt sende deres børn i skole onsdag morgen.

Det forsikrede politiet om, da forældrene tirsdag aften var samlet til et møde, hvor de blev orienteret om sigtelserne i den såkaldte Kundby-sag.

Nu starter så opgaven med at gøre børnene trygge og forsikre dem om, at der ikke er nogen risiko ved at møde i skole, siger borgmester i Odsherred, Thomas Adelskov (S).

- Der vil være ekstra opmærksomhed fra personalet på skolen, så man lægger mærke til, om der er nogle børn, der reagerer, siger borgmesteren.

- Der kan også være nogle forældre, som har brug for at tale med lærerne på skolen om deres børn. Det handler om, at man hurtigt får skabt en fornuftig hverdag, hvor børn og forældre kan føle sig trygge, siger han.

Tirsdag kom det frem, at en 16-årig pige og en 24-årig mand er sigtet for at have planlagt en prøvesprængning og forsøgt at anskaffe gødning med henblik på at fremstille en bombe.

Ifølge anklagen planlagde parret at begå terror på både den jødiske privatskole Carolineskolen i København og mod Sydskolen i Fårevejle.

På mødet deltog derfor også efterforskningslederen i sagen, repræsentanter fra politiets forebyggelsesenhed og fra Politiets Efterretningstjeneste, PET, som kunne svare på spørgsmål om sikkerheden på skolen.

Forældrene spurgte særligt ind til sigtelserne, som politiet dog ikke kunne komme med detaljer omkring på grund af efterforskningen, men de forsikrede om, at der ikke var nogen øget sikkerhedsrisiko omkring Sydskolen.

Mange spurgte også til, hvordan man snakker med sine børn om sagen.

- Rådet var, tal med jeres børn. Hvis de kommer hjem og er påvirkede, er det vigtigt, at man taler om det og eventuelt inddrager skolen, siger Thomas Adelskov.

Sigtelsen har også gjort indtryk på borgmesteren selv.

- Man bliver først chokeret, og dernæst bliver man lettet over, at der ikke er sket noget.

- Nu er der et arbejde med at få informeret og få delt de informationer, vi har, så man som borger, som barn og som medarbejder kan føle sig tryg ved at færdes rundt i kommunen, siger Thomas Adelskov.

/ritzau/
Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu

Et liv uden sex?

Mange par lever et liv uden sex. Men hvad gør det egentlig ved os, hvis vi aldrig dyrker sex? Og skal man droppe et godt forhold, hvis man ikke kan finde ud af sex-delen?
Annonce
Annonce
Indland
Annonce
Søg i vejviseren
Annonce
Bolig
Gennemtænkt til mindste detalje: Her er huset, der kun koster 500 kr. i drift om måneden
Byg som Sofie og Peter Thrane-Nielsen, og få et passivhus, hvor varmeregnskab og vedligeholdelseskrav er noget nær nul. Boligen er nu nomineret til IdéPrisen 2016. 
Se flere
»Så kan de også lige se blonden på kjolen – og blondinen selv«
Birthe Kjær er et sikkert hit på festivaler i hele landet og blandt grandprix-fans, der stadig har ”Vi maler byen rød” fra 1989 på deres topti. Nu er hun til Aarhus Festuge, hvor hun vil helt tæt på sit publikum. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her