*

Her er bedst at bo
Indland

Bureau bekymret for etiopiske børn efter adoptionsstop

Bureauet DIA, som formidler adoptioner fra Etiopien, er bekymret for de børn, som nu ikke kan blive adopteret.

Adoptioner til Etiopien skal naturligvis ikke ske for enhver pris.

Sådan siger Robert Jonasen, der er direktør i Danish International Adoption, DIA. Det er det eneste danske adoptionsbureau, som formidler internationale adoptioner.

Danmark har tirsdag valgt at stoppe adoptioner fra det afrikanske land efter en indstilling fra Ankestyrelsen.

DIA tager beslutningen til efterretning, siger Robert Jonasen, men påpeger, at han er bekymret for de børn, som beslutningen går ud over.

Danmark stopper adoptioner fra Etiopien

- Vi arbejder på at skabe gode vilkår for børn, der har brug for det, så vi er selvfølgelig bekymrede, siger Robert Jonasen.

- Der er mange børn, der har et behov i Etiopien, og det bekymrer os, hvis de børn ikke længere har en mulighed for at blive adopteret, siger han.

Social- og indenrigsminister Karen Ellemann (V) siger, at hun ikke kan se, at det er muligt at fortsætte samarbejdet med Etiopien om international adoption. Ministeren har ikke tillid til, at adoption fra Etiopien "er det bedste for børnene".

Robert Jonasen, kan DIA garantere, at de adoptioner, som er foretaget fra Etiopien, har været til børnenes bedste?

- En adoption er jo først og fremmest en juridisk proces, som er et etiopisk anliggende, og som vi ikke har indflydelse på.

- Men vi føler os selvfølgelig moralsk forpligtede til at sikre, at alle adoptioner er af så høj kvalitet som overhovedet muligt. Det gør vi, og det har vi også gjort i Etiopien, siger Robert Jonasen.

- Men det er klart, at man må vurdere, om det er godt nok, tilføjer han.

Sidste år startede adoptionsbureauet en række tiltag for at øge kvaliteten yderligere i de adoptioner, der bliver foretaget fra Etiopien.

Fem skarpe til Karen Ellemann om adoptioner

Blandt andet har DIA haft besøg af personalet fra de etiopiske børnehjem, som bureauet samarbejder med, for at undervise dem i det danske adoptionssystem.

- For DIA er det jo ikke er spørgsmål om økonomi, men først og fremmest at kvaliteten er i orden i de enkelte sager, siger Robert Jonasen.

Efter Ankestyrelsens indstilling må DIA ikke modtage nye etiopiske børn fra deres etiopiske samarbejdspartnere.

OVERBLIK: Husker du Masho og de andre adoptionssager?

Sidste år blev der adopteret syv børn fra Etiopien til Danmark gennem DIA.

/ritzau/
Følg
Jyllands-Posten
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Indland
Annonce
Annonce
Biler
Test: Ny Volvo er forklædt offroader
Volvo XC90 er den ægte store SUV. I praksis er bilen dog næsten for stor til europæiske forhold, så her er den nye V90 Cross Country et oplagt alternativ. 
Se flere
Undgå disse ekstrabetalinger, når du køber flybilletter
Flyselskaberne prøver at lokke os til at takke ja til forskellige tilbud, når vi skal købe sommerrejsen. Men det er langt fra nødvendigt, siger to eksperter. 
Se flere
Bakken Bears efter finalenederlag: Ingen ønsker at være bagud 0-2
DM-finaleserien i den danske basketliga begyndte skidt for Bakken Bears, som på hjemmebanen blev kørt over. Associeret cheftræner Mathias Bach erkender, at aarhusianerne skal i gang torsdag aften i kamp to. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her