*

Indland

12 mobiler fundet i Krudttønde-sagen

Justitsminister Søren Pind (V) vil præsentere 21 tiltag, efter der er fundet mobiler hos varetægtsfængslede.

12 mobiltelefoner - og muligvis endnu flere - har fem personer, som har været sigtet i Krudttønde-sagen, været i besiddelse af i fængslet.

Det oplyser justitsminister Søren Pind (V) i en pressemeddelelse.

- Den nuværende situation, hvor selv varetægtsfængslede i terrorsager har vid adgang til mobiltelefoner, er uholdbar, skriver justitsministeren.

De terrorsigtede har desuden været i besiddelse af flere ulovlige genstande. Oplysningerne er kommet frem i en redegørelse fra Kriminalforsorgen, Københavns Politi, PET og Rigsadvokaten om forholdene for de varetægtsfængslede.

Hidtil har det været fremme, at der er blevet fundet otte telefoner. Terrortiltalte må ikke have mobiltelefoner eller adgang til nettet, og besøg og breve bliver skarpt kontrolleret.

- Vi står i en alvorlig situation. Redegørelsen viser med al tydelighed, at kriminalforsorgen gennem de sidste mange år ikke har været i stand til at håndhæve det forbud, der gælder mod mobiltelefoner i fængslerne, skriver Søren Pind.

Ifølge pressemeddelelsen rejser redegørelsen flere spørgsmål om sikkerheden i de danske fængsler.

Fangerne kan mødes og udveksle indsmuglede varer, uden at der er nok personale til at holde opsyn, har Fængselsforbundet tidligere fortalt Ritzau. Men selv med mere personale er et fængsel uden mobiltelefoner ikke realistisk, mener forbundet.

Ministeren vil fredag eftermiddag præsentere 21 tiltag mod mobiltelefoner i fængsler, og han vil desuden undersøge, hvordan kontrollen generelt kan styrkes.

Der er ikke rejst tiltale mod den femte mand, som har været sigtet i sagen. Men fire mænd i alderen 20-31 år er anklaget for medvirken til terrorisme ved at have hjulpet den afdøde Omar el-Hussein med angrebet i februar sidste år.

Omar el-Hussein skuddræbte to personer og sårede seks betjente, da han angreb et debatmøde i Krudttønden og en konfirmation i Den Jødiske Synagoge i København.

Ved et samråd i slutningen af januar oplyste Søren Pind, at de tiltalte havde haft adgang til syv telefoner, og at man derfor ville forsøge at skærpe opsynet. Men tirsdag kom det frem, at man havde fundet endnu en telefon.

Sagen mod de fire mænd indledes 10. marts i Københavns Byret. Klokken 13 fredag holder Søren Pind pressemøde om de fundne mobiltelefoner.

/ritzau/
Følg
Jyllands-Posten
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu

Opråb til pædagoger: Hvem bestemmer over dit sexliv i dag?

Krestina Andersen, pædagog og kommende seksualvejleder, Olof Palmes Allé 42b, st. 2, Aarhus N
Alle mennesker har en seksualitet uanset handicap og alder. Og alle har ret til et seksualliv.
Annonce
Annonce
Indland

Danmarksbilleder: Grin i mørket

Jyllands-Postens fotografer er vidner til både hverdagen og livets store begivenheder. Følg med her og se et nyt danmarksbillede alle hverdage.
Annonce
Annonce
Bolig
Pep haven op i decembermørket
Når mørket, kulden og de korte dage for alvor sætter ind, sættes havelivet på standby. Men lad julemåneden være en anledning til at sprede planteglæde og farve helt tæt på boligen. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her