*

Indland

Turist med bæltetaske udløste stor politiaktion ved Christiansborg

Bomberyddere og kampklædte betjente rykkede ud til Christiansborg, da man frygtede, at en mand havde sprængstoffer på sig. Det viste sig at være en ufarlig bæltetaske.

Terrorfrygten stak i dag sit grimme hoved frem ved Christiansborg. Resultatet blev en omfattende politikaktion.

Kort før kl. 13 torsdag rykkede kæmpklædte betjente massivt ud, efter at have fået et tip om, at en mand i rød jakke bar en mistænkelig bæltetaske på slotspladsen foran Christiansborg.

Manden blev »pacificeret« og tvunget ned på jorden af betjente ved indkørslen til Prins Jørgens Gård, hvor også en anden person blev råbt an af politifolk med trukne pistoler. Samtidig blev Christiansborg afspærret af sikkerhedshensyn, og der blev lukket for al indgang og udgang.

Kort efter kunne Københavns Politi heldigvis afblæse alarmen:

»Politiet er ved at være færdige ved Christiansborg. En mand, var iført en »mistænkelig« bæltetaske - dog legalt forhold,« skrev politiet på Twitter.

Forinden var bomberyddere ankommet til slotspladsen, og kampklædte betjente med automatrifler havde taget opstilling rundt om Christiansborg samt inde i bygningen. I forhallen stod betjente med hjelme og våben trukket.

Kampklædte betjente med automatrifler blev hurtigt udstationeret rundt om Christiansborg. Bombefrygten blev heldigvis hurtigt afblæst. Foto: Katrine Marie Kragh

Christiansborg blev lukket for ind- og udgang, mens dramet stod på. Foto: Joachim Adrian

Bomberyddere blev tilkaldt for at udnersøge den mistænkelige bæltetaske. Foto: Joachim Adriam

En mand i en rød jakke blev tilbageholdt ved indkørslen til Prins Jørgens Gård, hvor hovedindgangen til Christiansborg ligger. Foto: Jens Ehlers

Politiet har nu ophævet afspærringerne, og situationen er tilbage til normalen. Over Christiansborgs højtaleranlæg blev det for kort tid siden oplyst, at politiet har styr på situationen, og at det atter er tilladt at forlade huset.

Manden var en italiensk turist, som blev fundet mistænkelig, fordi der stak nogle gule ledninger ud fra hans bæltetaske, oplyser politiet.

Turisten blev efterfølgende taget med på stationen, men han har ikke gjort noget ulovligt.

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Indland
Annonce
Annonce
Viden
Efter 10 års forskning: Læger vil opklare vuggedødens mysterium
Danske forskere har udviklet en metode til at studere blodprøver fra spædbørn. Det kan give et unikt indblik i børnenes risiko for forskellige genetiske sygdomme samt måske give indblik i årsagen til vuggedød. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her