*

Indland

Bispebjerg har fået endnu en sag på halsen

Arkitekterne C.F. Møller stod til at vinde milliardkontrakten på Bispebjerg Hospital, men tabte, og har nu lagt sag an. Det er de ikke alene om.

Foto: KHR,WHR og Arup

Presset mod Bispebjerg Hospital vokser.

Jyllands-Posten kunne søndag og mandag fortælle, at der ifølge  både eksterne og interne rådgivere på Bispebjerg Hospital er anvendt ufine metoder i arkitektkonkurrencen om et nye akuthus til over 1,6 mia. kr.

Ulige konkurrencevilkår mellem de tre konkurrerende konsortier, læk af fortrolige oplysninger og aftalt spil, lyder mistanken fra en stribe af de rådgivere, som har været centralt placeret i forløbet.

Det samlede rådgiverteam afleverede 30. juni og igen 8. juli  en evaluering, der klart havde C.F. Møller som vinder. Men hospitalsledelsen protesterede, og i stedet endte sejren med at gå til KHR-konsortiet – trods massive protester fra flere af rådgiverne, som ikke ville lægge navn til den endelige evaluering.

Siden har C.F. Møller, som omtalt i Jyllands-Posten, anlagt sag ved Klagenævnet for Udbud.

Men Cowi har gjort det samme, oplyser Klagenævnet.

Steffen Gøth, Teknisk direktør i COWI bekræfter, at COWI - på linje med C. F. Møller -  har indbragt sagen for klagenævnet, da COWI mener, der ikke har været reel ligebehandling og transparens i processen.

"Derfor kræver vi at få dækket vores udgifter ved at deltage i konkurrencen – både vores og vores underrådgiveres udgifter,” siger Steffen Gøth og understreger, at det ”i den grad hører til sjældenhederne,” at COWI klager over afgørelsen i en konkurrence.

Også hos C.F. Møller er det usædvanligt at sende en klage af sted.

C.F. Møller har ”aldrig tidligere” indledt en klagesag i anledning af at have tabt en projektkonkurrence, skriver virksomheden i en pressemeddelelse.

”Når vi sammen med vores samarbejdspartnere Alectia og Søren Jensen Rådgivende Ingeniører gør det i denne sag, er det fordi vi anser det som yderst væsentligt at sikre, at udbudsprocesserne, som vi som ingeniører og arkitekter deltager og investerer betydelige ressourcer i, følger de spilleregler, lovgivningen og de relevante konkurrenceprogrammer fastlægger,” skriver C.F. Møller.

”Hvor stolte vi end er af vort projekt, ønsker vi at fastholde, at det relevante her ikke er hvilket projekt, der måtte være bedst, men om en proces, hvor ledende medarbejdere ved Bispebjerg Hospital efter vores oplysninger meget tidligt i processen ønskede at påvirke udfaldet af konkurrencen, hvor professionelle og faglige bedømmelser blev tilsidesat og vendt på hovedet, hvor medarbejderes faglige vurderinger blev undertrykt og tilsidesat. En proces der så langt fra opfylder udbudslovgivningens krav om ligebehandling og gennemsigtighed,” står der i pressemeddelelsen.

Bispebjerg Hospital afviser beskyldningerne om urent trav og mener, at der er blevet handlet efter principperne om ligebehandling og gennemskuelighed.

Følg
Jyllands-Posten
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Indland
Annonce
Annonce
Pilgrimsfærd til Alfa-land
Et besøg på Alfa Romeos nyrenoverede fabriksmuseum lige uden for Milano er ikke kun et must for alfisterne. Flot arkitektur og avanceret multimedieteknologi gør det til en oplevelse for hele familien. 
Se flere
Biler
Pilgrimsfærd til Alfa-land
Et besøg på Alfa Romeos nyrenoverede fabriksmuseum lige uden for Milano er ikke kun et must for alfisterne. Flot arkitektur og avanceret multimedieteknologi gør det til en oplevelse for hele familien. 
Se flere
Arkæologens romance: »At gå rundt i Egypten er som at blive kysset af historien«
Jeanette Varberg elsker at rejse til Egypten for at se resten af den kultur, hvor de perler, hun en dag fandt i magasinet under Moesgaard Museum ved Aarhus, blev fremstillet. 
Se flere
Analyse: Godt nyt fra den danske lejr, men Ungarn er ingen ønskemodstander
Danmark kan godt få problemer med de fysisk stærke ungarske spillere. Det er lidt overraskende, at Ungarn lader René Toft spille, lyder det fra JP's udsendte medarbejder Mikkel Hammer-Hansen. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her