*

Kommunalvalg
Indland

Børneorganisationer om Grimhøj-sag: »Vanvittigt« og »ulovligt«

En imams besked om, at man gerne må slå sine børn, får stor kritik af børneorganisationer.

»Dét at bruge vold for at få børnene til at makke ret har vi afskaffet for næsten 20 år siden her i landet,« siger Børnerådets formand Per Larsen. Arkivfoto: Magnus Holm

Det strider i mod dansk lovgivning og FN's børnekonvention, når en imam i moskeen på Grimhøjvej i Aarhus opfordrer forældre til at slå deres børn som del af opdragelsen.

Det mener formand for Børnerådet Per Larsen, der kalder imamens udtalelser for »vanvittige«.

»Dét at bruge vold for at få børnene til at makke ret har vi afskaffet for næsten 20 år siden her i landet,« siger han og tilføjer:

»Vold har den stik modsatte virkning af, hvad man tror. Børn risikerer nemlig at blive skadet på sjælen, om man så må sige.«

Imam i moske opfordrer forældre til at slå deres børn

TV2 har med skjult kamera optaget, at imamen i moskeen forklarer, hvordan tilhørerne bør slå deres børn, hvis ikke børnene beder, når de er fyldt ti år.

»Frygt Allah, brødre og søstre, lær jeres børn Salah (at bede). Det er obligatorisk for jer at lære dem at bede fra de er syv år,« siger imamen fra København, der var på besøg i moskeen på Grimhøjvej, da en af tv-stationens såkaldte muldvarpe var til stede.

»Og endda at slå dem, hvis de ikke laver Salah, når de er ti år,« tilføjer imamen.

Per Larsen understreger, at det er ulovligt at opfordre til vold. En efterforskning og juridisk vurdering er dog nødvendig, før man kan fastslå, hvorvidt imamen har handlet ulovligt.

»Men i sig selv er det i hvert fald i strid med al fornuft at opfordre forældre til at udøve vold mod deres børn,« understreger han.

Også Børns Vilkår kritiserer imamens synspunkt.

»Det er ulovligt i Danmark, og hvis nogle bliver bekendt med, at børn bliver slået, så skal man underrette kommunen. Det er en alvorlig trussel mod barnet, hvis det bliver slået,« siger direktør i Børn Vilkår Rasmus Kjeldahl til Ritzau.

Muslimske organisationer om Grimhøj: Der er udfordringer i visse dele af de muslimske miljøer

I 1997 blev den såkaldte revselsesret, der gav forældre retten til at straffe deres børn korporligt, afskaffet.

Efter stor debat blev lovforslaget vedtaget med blot én stemme.

»Men i dag betragtes det at slå sine børn trods alt nok som et ekstremistisk synspunkt i Danmark. Og vi må i hvert fald lægge meget stor afstand til det, der foregår i moskeen her, hvor man direkte lægger op til at bruge vold i en opdragende sammenhæng,« siger Rasmus Kjerdahl.

Per Larsen påpeger, at debatten kan være med til at få forældre, der fortsat revser deres børn, til at tænke sig om en ekstra gang.

»Som jeg plejer at sige, er det eneste positive, man kan få ud af stormen, der nu har rejst sig, at vi kan få anledning til at slå fast med syvtommersøm, at det her, det er altså ikke lovligt,« siger han.

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Indland
Annonce
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her