*

Indland

Danmark får skarp kritik af Amnesty i ny rapport

Både Europa og Danmark får kritik for håndteringen af flygtningekrisen i Amnestys rapport for 2015 og 2016.

Ved offentliggørelsen af Amnesty Internationals rapport for 2015 og 201 dokumenterede man igen overgreb mod civile fra terroristgrupper som Islamisk Stat og Boko Haram. Men i præsentationen var der også en skarp besked til Europa fra Amnestys generalsekretær Salil Shetty.

Danmark nævnes også specifikt i årsrapportten fra Amnesty. Her kritiseres Danmark blandt andet for Folketingets hasteændring af udlændingeloven L 62.

Ændringen åbnede for øget frihedsberøvelse uden domstolskontrol, og fastslog blandt andet, at afviste asylansøgere "så vidt muligt skal frihedsberøves”.

Følg
Jyllands-Posten
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
TV anbefaler
Annonce
Annonce
Indland
Annonce
Annonce
Pilgrimsfærd til Alfa-land
Et besøg på Alfa Romeos nyrenoverede fabriksmuseum lige uden for Milano er ikke kun et must for alfisterne. Flot arkitektur og avanceret multimedieteknologi gør det til en oplevelse for hele familien. 
Se flere
Biler
David hjalp os med adressen
Hurtig respons fra en af stemmerne bag Opels nye Onstar-system, der både kan hjælpe og guide under kørslen. Vi har testet systemet i praksis. 
Se flere
Viden
Myrer kan finde hjem, selvom de går baglæns
Når myrer skal hjem til boet med blade eller døde insekter, går de baglæns og slæber byttet foran sig. Alligevel kan de godt finde hjem, og forskere har nu opdaget et slags indre kompas, der giver myrerne denne evne. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her