*

Indland

Danmark får skarp kritik af Amnesty i ny rapport

Både Europa og Danmark får kritik for håndteringen af flygtningekrisen i Amnestys rapport for 2015 og 2016.

Ved offentliggørelsen af Amnesty Internationals rapport for 2015 og 201 dokumenterede man igen overgreb mod civile fra terroristgrupper som Islamisk Stat og Boko Haram. Men i præsentationen var der også en skarp besked til Europa fra Amnestys generalsekretær Salil Shetty.

Danmark nævnes også specifikt i årsrapportten fra Amnesty. Her kritiseres Danmark blandt andet for Folketingets hasteændring af udlændingeloven L 62.

Ændringen åbnede for øget frihedsberøvelse uden domstolskontrol, og fastslog blandt andet, at afviste asylansøgere "så vidt muligt skal frihedsberøves”.

Følg
Jyllands-Posten
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
TV anbefaler
Annonce
Annonce
Indland
Annonce
Søg i vejviseren
Annonce
Bolig
Pep haven op i decembermørket
Når mørket, kulden og de korte dage for alvor sætter ind, sættes havelivet på standby. Men lad julemåneden være en anledning til at sprede planteglæde og farve helt tæt på boligen. 
Se flere
Sigtelse: Tre personer har indsmuglet 11,7 tons hash
To mænd og en kvinde fra Sjælland blev onsdag anholdt og sigtet for at have indsmuglet 11,7 tons hash fra Spanien til Danmark. Politiet har efterforsket personerne i 10 måneder. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her