*

 

Indland

Danmark får skarp kritik af Amnesty i ny rapport

Både Europa og Danmark får kritik for håndteringen af flygtningekrisen i Amnestys rapport for 2015 og 2016.

Ved offentliggørelsen af Amnesty Internationals rapport for 2015 og 201 dokumenterede man igen overgreb mod civile fra terroristgrupper som Islamisk Stat og Boko Haram. Men i præsentationen var der også en skarp besked til Europa fra Amnestys generalsekretær Salil Shetty.

Danmark nævnes også specifikt i årsrapportten fra Amnesty. Her kritiseres Danmark blandt andet for Folketingets hasteændring af udlændingeloven L 62.

Ændringen åbnede for øget frihedsberøvelse uden domstolskontrol, og fastslog blandt andet, at afviste asylansøgere "så vidt muligt skal frihedsberøves”.

Følg
Jyllands-Posten
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
TV anbefaler
Annonce
Annonce
Indland
Annonce
Søg i vejviseren
Annonce
Biler
Årets Bil 2017: Her er kandidaterne til årets bilpris
Kåringen af Årets Bil i Danmark byder på godt 20 bilnyheder, der alle er på jagt efter at vinde hæderen. For første gang kan det blive en SUV, der løber med sejren, men hybridbilerne lurer. 
Se flere
Bolig
Hvorfor trækker byggesager ud i nogle kommuner?
I to kommuner tager det kun fire dage, mens det i en anden kommune tager hele 101 dage at få en byggetilladelse, men hvorfor er der så stor forskel på sagsbehandlingen i kommunerne? 
Se flere
Viden
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her