*

Indland

To personer søgte søndag asyl i Danmark

Over weekenden søgte 40 personer asyl i Danmark. Fortsætter tendensen vil cirka 12.500 personer søge asyl i år

Søndag søgte kun to personer asyl i Danmark, mens tallet for hele ugen ligger på 230 personer. Det viser den nyeste opgørelse fra Udlændinge- og Integrationsministeriet, som dagligt opgør asyltallet.

Tallet for de seneste syv dage lægger sig op ad gennemsnittet for antallet af asylansøgere, siden Danmark skærpede grænsekontrollen i januar.

Tallene stammer fra Polsas, politiets system, og er forbundet med usikkerhed, da der løbende foretages efterregistreringer.

Fremskriver man tallet til resten af året, vil det svare til, at omkring 12.500 personer vil søge asyl i Danmark i 2016.

Man skal dog være forsigtig med at konkludere ud fra en enkelt uges tal. De senere år er flygtningestrømmen taget til i takt med, at vejret er blevet bedre, og sejladsen over Middelhavet mindre farlig.

Omvendt kan skærpet grænsekontrol og skærpede regler for familiesammenføring få færre til at søge asyl i Danmark.

I forbindelse med efterårets finanslovsforslag opjusterede Venstre-regeringen forventningen for antallet af asylansøgere fra 15.000 til 25.000 i år.

I den forløbne uge er 34 asylansøgere kommet fra Syrien. 52 har opgivet Afghanistan som nationalitet. 26 kom fra Irak, mens størstedelen 118 personer kommer fra andre lande.

Landene omkring Danmark har stigende fokus på, hvor stort asyltallet vil blive i 2016. Særlig Tyskland og Sverige har taget imod mange flygtninge det seneste halve år.

/ritzau/
Følg
Jyllands-Posten
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Indland

Selvkørende biler: Bilerne uden fører kommer

Men der vil gå adskillige år, inden de førerløse biler bliver hverdag. Til gengæld vil det betyde en årlig gevinst på op mod 20 mia. kr., når vi alle kører rundt i førerløse biler.
Annonce
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her