*

Her er bedst at bo
Indland

Ny formand for Etisk Råd: Dødssamtaler til alle over 65

Ifølge overlæge Gorm Greisen, der bliver ny formand for Det Etiske Råd, har ældre svært ved at tale om døden.

Alle over 65 år skal tilbydes dødssamtaler hvert femte år.

Sådan lød det fra Gorm Greisen tilbage i januar sidste år. De ældre over 65 år har nemlig for svært ved at tale om døden, lød det fra professoren i pædiatri og overlæge på Rigshospitalets neonatal afdeling.

BLÅ BOG: Overlæge Gorm Greisen - formand for Etisk Råd

Derfor kunne det være givtigt med en samtale med den praktiserende læge om ens sundhedsprofil og om genoplivning og demens.

Dengang var han næstformand i Det Etiske Råd, som han været medlem af siden 2013. Nu overtager han formandsposten fra Jacob Birkler, der har været medlem af rådet siden 2010 og formand siden 2011.

Jacob Birkler kan dog ikke kan genbeskikkes, når hans medlemsperiode udløber i marts 2016, og derfor har sundheds- og ældreminister Sophie Løhde (V) mandag beskikket Gorm Greisen.

Det Etiske Råd får ny formand

Overlægen, som er født i 1951, modtog i 2008 Den videnskabsetiske hæderspris, som tildeles en person, som har gjort en fremragende og tankevækkende indsats på det videnskabsetiske område i relation til sundhed og sygdom.

Gorm Greisen modtog prisen for at have stået i spidsen for Rigshospitalets forskning inden for neonatalogi.

I 25 år har han været ansat som overlæge på neonatalklinikken, men leder derudover en forskergruppe, der blandt andet arbejder med årsager til hjerneskade hos tidligt fødte børn.

Det Etiske Råd består af 17 medlemmer og er et uafhængigt råd nedsat af sundheds- og ældreministeren.

Rådet rådgiver Folketinget, ministre og offentlige myndigheder om etiske spørgsmål, som knytter sig til forskning i og anvendelse af bio- og genteknologier, der berører mennesker, natur, miljø og fødevarer.

Men også etiske spørgsmål om sundhedsvæsenet og den biologisk-medicinske forskning vedrørende mennesket.

Gorm Greisen er gift og far til tre sønner.

/ritzau/
Følg
Jyllands-Posten
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Indland
Annonce
Annonce
Bakken Bears efter finalenederlag: Ingen ønsker at være bagud 0-2
DM-finaleserien i den danske basketliga begyndte skidt for Bakken Bears, som på hjemmebanen blev kørt over. Associeret cheftræner Mathias Bach erkender, at aarhusianerne skal i gang torsdag aften i kamp to. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her