*

Indland

Lange ventetider plager patienter med astma og allergi

Både læger og patienter slår alarm om årelange ventetider og mangelfuld behandling, skriver DR Østjylland.

Folk med pollenallergi, der er plaget i mange måneder hen over forår og sommer, kan gøres fuldstændig raske og symptomfri. Arkivfoto: Jens Dresling/Polfoto

Mange danskere, der lider af overfølsomhed eller astma, må væbne sig med tålmodighed. Der er nemlig lange ventetider på behandling af den type lidelser, advarer læger og patienter ifølge DR Østjylland.

Et af opråbene kommer fra speciallæge Torben Seefeldt fra Medicinsk Speciallægeklinik i Aarhus. Han har netop påbegyndt behandlingen af en allergipatient.

- Han havde fået at vide, at der var to et halvt års ventetid på behandling på sygehuset, siger Torben Seefeldt til DR Østjylland.

Forsker: Astma hos børn kan forebygges med dette vitamin

Det anslås, at omkring halvanden millioner mennesker ilder af allergi eller astma. Men der er ifølge DR Østjylland ikke uddannet nye speciallæger i allergi de seneste 11 år.

- Lungemedicinere og specielt allergidelen har jo ikke været det, der har været højest prioriteret gennem mange år, og det lider man nok under nu, siger Torben Seefeldt.

Astma-Allergi Danmark har fået foretræde for Folketingets sundhedsudvalg. Foreningens budskab er, at der er behov for flere og bedre uddannede læger.

Teenagepiger er i høj risiko for at få parfumeallergi

DR Østjylland skriver, at mange patienter venter længe på den rette behandling, fordi deres praktiserende læge ikke kan gennemskue deres symptomer.

Og det er særligt ærgerligt, fordi patienterne i mange tilfælde sagtens kunne hjælpes, mener speciallæge Torben Seefeldt.

- Tag for eksempel folk med pollenallergi, der er plaget i mange måneder hen over forår og sommer. Dem kan vi gøre fuldstændig raske og symptomfri, siger han.

/ritzau/
Følg
Jyllands-Posten
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Indland
Annonce
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her