*

Indland

Finn Nørgaard-pris går til udsatte unge i boligområder

Foreningen Finn Nørgaard giver på etårsdagen for skudangrebene i København 50.000 kroner til udsatte unge.

På årsdagen for skudattentatet i København, hvor filminstruktør Finn Nørgaard og jødiske Dan Uzan blev dræbt, uddeler Foreningen Finn Nørgaard for første gang en velgørenhedspris.

Prisen uddeles til et projekt, som forsøger at bygge bro mellem forskellige etniciteter og samfundslag. I år går den til organisationen Street Society, som organiserer gadesport for unge i udsatte boligområder.

Med prisen følger også 50.000 kroner, som organisationen skal bruge til at starte en ny sportsgren i seks forskellige boligområder.

- Sporten har en evne til at skabe positive relationer mellem børn og unge. Og Street Society inkluderer børn via idræt i en ikke-elitær form. Det er med stor taknemmelighed og beundring, at vi følger deres arbejde og med glæde, at vi tildeler dem Finn Nørgaard prisen 2016, siger formanden for foreningen, Ole Mølgaard.

Street Society arbejder med rollemodeller, som uddannes til instruktører og skal hjælpe børn og unge ind i foreningslivet.

Foreningen er blevet stiftet af Finn Nørgaards familie og hans nærmeste venner. Prisen bliver uddelt ved et arrangement i Landstingssalen på Christiansborg, hvor blandt andet statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) og Frankrigs ambassadør i Danmark, Francois Zimeray, deltager.

Søndagen igennem bliver årsdagen for angrebet markeret forskellige steder i København.

Ved middagstid besøgte statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) og overborgmester Frank Jensen (V) Krudttønden på Østerbro og synagogen i indre København, hvor de lagde blomster for at mindes Finn Nørgaard og Dan Uzan.

Derudover har Foreningen Finn Nørgaard og Det Jødiske Samfund søndag eftermiddag arrangeret en demonstration, hvor 1800 levende lys tændes i en lang kæde fra Krudttønden til synagogen.

Demonstrationen starter klokken 17 ved Krudttønden og slutter 18.45 ved synagogen.

Se også Jyllands-Postens store serie i 10 kapitler om terrorangrebet i København - et år efter. En række nøglepersoner, der var helt tæt på begivenhederne, fortæller i dybden om deres oplevelser, og alt det der fulgte efter.

/ritzau/
Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Indland
Annonce
Annonce
Viden
Efter 10 års forskning: Læger vil opklare vuggedødens mysterium
Danske forskere har udviklet en metode til at studere blodprøver fra spædbørn. Det kan give et unikt indblik i børnenes risiko for forskellige genetiske sygdomme samt måske give indblik i årsagen til vuggedød. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her