*

Indland

Fakta: Sådan forløb angrebene i København

Det er et år siden, at skudattentaterne mod Krudttønden og den jødiske synagoge i København fandt sted.

Årsdagen for skudattentaterne mod kulturhuset Krudttønden på Østerbro og den jødiske synagoge i København markeres søndag. To personer - foruden gerningsmanden - omkom i forbindelse med skudangrebene.

* Lørdag 14. februar 2015 klokken 15.33 angreb Omar Abdel Hamid el-Hussein et debatarrangement om ytringsfrihed på Krudttønden i København. Han affyrede 28 skud med et M95-gevær.

* Den 55-årige filminstruktør Finn Nørgaard blev dræbt af skud i brystet, og fire betjente blev såret.

* Umiddelbart efter skød Omar Abdel Hamid el-Hussein med sit våben ind gennem glasdøren til kulturhusets café, hvorefter han flygtede til fods.

* Debatmødet var arrangeret af Lars Vilks Komiteen, der har til formål at arrangere møder med den svenske tegner Lars Vilks. Han tegnede i 2007 profeten Muhammed som en hund, og han har siden været under beskyttelse.

* Den franske ambassadør Francois Zimeray skulle have talt ved arrangementet.

* Natten til søndag skød og dræbte Omar Abdel Hamid el-Hussein den 37-årige Dan Uzan, som holdt vagt ved den bat mitzva, som fandt sted i synagogen i det indre København.

* Tidligt 15. februar blev den formodede gerningsmand Omar el-Hussein dræbt i en skudveksling med betjente fra Aktionsstyrken fra PET på det ydre Nørrebro i København.

Kilder: Ritzau

/ritzau/
Følg
Jyllands-Posten
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Indland
Annonce
Annonce
Pilgrimsfærd til Alfa-land
Et besøg på Alfa Romeos nyrenoverede fabriksmuseum lige uden for Milano er ikke kun et must for alfisterne. Flot arkitektur og avanceret multimedieteknologi gør det til en oplevelse for hele familien. 
Se flere
Biler
David hjalp os med adressen
Hurtig respons fra en af stemmerne bag Opels nye Onstar-system, der både kan hjælpe og guide under kørslen. Vi har testet systemet i praksis. 
Se flere
Viden
Myrer kan finde hjem, selvom de går baglæns
Når myrer skal hjem til boet med blade eller døde insekter, går de baglæns og slæber byttet foran sig. Alligevel kan de godt finde hjem, og forskere har nu opdaget et slags indre kompas, der giver myrerne denne evne. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her