*

Her er bedst at bo
Indland

Ekspert frygter "underholdningen" efter Clements "boksekamp" mod S-formand

Forfatter og lektor Lars Bjerg kalder Clement Kjersgaards interview med Mette Frederiksen (S) for en boksekamp og opfordrer til at huske de klassiske journalistdyder.

Det begyndte med et intenst interview i talkshow-programmet "Vi ses hos Clement" og endte foruden et åbent brev på Facebook i en offentlig strid i de danske medier med bl.a. vrede socialdemokrater på den ene side og Danmarks Radio på den anden side.

Tv-værten, skribenten og foredragsholderen Clement Kjersgaard har i de seneste uger været i spotlyset for sin konfrontatoriske interviewstil, hvilket Socialdemokraternes formand Mette Frederiksen fik at mærke under sit besøg i DR2-progammet i begyndelsen af februar.

Interviewet havde ifølge lektor hos Danmarks Medie- og Journalisthøjskole, Lars Bjerg, karakter af en boksekamp, og det er problematisk.

»Det var en test på, hvem der var stærkest, og hvem der kunne klare sig bedst under pres,« siger Lars Bjerg, der har en master i retorik og kommunikation og er forfatter til to bøger om interviewteknik.

Han har svært ved at huske et lignende interview, der var så ekstraordinært.

»Clement har en uovertruffen evne til at tænke hurtigt, og det var sjovt og underholdende, men vi blev ikke klogere af det. Det er det, et interview handler om. At undersøge ting og opklare sager, så publikummet bliver bedre i stand til at træffe kvalificerede beslutninger og have en mening om, hvad der foregår.«

Du siger, at interviewet var underholdende, uden at det gjorde publikum klogere. Frygter du, at det underholdende element vil vinde mere og mere frem i den generelle interviewstil?

»Ja, helt bestemt. Derfor skal vi minde hinanden om, hvad de gode, klassiske dyder og idealer går ud på. Og man kan godt være kritisk, samtidig med at man er åben og venlig. Det behøver ikke blive en boksekamp,« siger Lars Bjerg.

Det har ikke været muligt at træffe Clement Kjersgaard, men i et interview med Berlingske siger DR-journalisten, at truslen mod den demokratiske debat ikke ligger »tonen«.

»Vi skal passe på, at spørgsmålet om form ikke kommer til at spærre for indholdsdiskussionen. Hvor høflige skal vi være? Hvilken satire er okay, og – spørger jeg helt hypotetisk – må vi afbryde i et TV-program?« siger Clement Kjersgaard i interviewet.

Følg
Jyllands-Posten
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu

Kronik: For fattig til at elske

Jacob Strand Nielsen , kunstner og arkitekt
Staten tvinger mig ud i et tvangsægteskab og en tvungen flytning, for at jeg kan være sammen med manden, jeg elsker.

JP mener: S og principperne

I forrige uge blev portrættet af Helle Thorning-Schmidt præsenteret af hende selv på Christiansborg.
 

Fridage kan koste ældre i efterløn

32 årlige seniorfridage skulle være en af goderne ved de nye private overenskomster, men topforhandlerne har sovet i timen eller fortiet oplysninger, lyder kritikken.
Annonce
Annonce
Indland
Annonce
Annonce
Glem guidebogen: Åbn alle sanser og omfavn storbyen på din helt egen måde
Seværdigheder er selvsagt ofte seværdige, men du kan også kaste dig ud i en unik vandring, der er helt din egen. Kridt skoene og følg med på en improviseret vandretur rundt i London. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her