*

Indland

OVERBLIK: Tre universiteter kræver minimumskarakterer

Universiteter er klar til at skærpe kravene til de studerende for at øge kvaliteten.

I slutningen af februar ventes det, at regeringen og et flertal i Folketinget fremsætter et lovforslag, der gør det muligt for universiteterne at indføre minimums­karakterkrav på bacheloruddannelser på kvote 1.

Det vil sige, at der bliver sat en minimumsgrænse for de ansøgninger, hvor studerende udelukke vurderes på deres gennemsnit.

Minimumskarakteren skal øge kvaliteten på universiteterne. Se her, hvilke universiteter der allerede har planer om at indføre krav:

  • Københavns Universitet (KU) vil tidligst i 2018 indføre krav om, at kommende studerende skal have mindst seks i karaktergennemsnit for at blive optaget på kvote 1.
  • Aarhus Universitet (AU) vil indføre et krav om mindst syv i karaktergennemsnit i studentereksamen og på matematik på A-niveau fra 2017 eller 2018 for at blive optaget på datalogi, it og fysik. Det har universitetet fået dispensation til at gøre.
  • Hvis kommende studerende ikke opfylder kravene, kan de i stedet forsøge at komme ind via en optagelsesprøve.
  • Syddansk Universitet (SDU) vil fra 2017 indføre samme regler som Aarhus Universitet på de naturvidenskabelige uddannelser.

Kilde: Berlingske

/ritzau/
Følg
Jyllands-Posten
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Indland
Annonce
Annonce
Bolig
Få plads med skrå reoler
Boligredaktøren udvælger hver uge et antal aktuelle historier og nyheder fra boglig- og designbranchen. 
Se flere
Test: Samsungs Galaxy A5 (2017) - en sejlivet mobil
Samsungs Galaxy A5 (2017) fungerer godt, er pæn at se på og holder længe på en optankning. Prisen må Samsung dog godt se på igen. 
Se flere
Undgå vintertrætte fødder med få simple råd
Varmt fodtøj i den kolde tid kan være hårdt for fødderne. Derfor er det vigtigt, at du plejer dem grundigt for at undgå tør og sprækket hud. 
Se flere
Viden
Havets græsplæner renser vandet og redder korallerne
Havgræs gør mennesket mange tjenester, og nu viser det sig, at græsset også er i stand til at fjerne farlige bakterier fra havvandet. Det kan komme både koraller, dyr og mennesker til gode. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her