*

Her er bedst at bo
Indland

OVERBLIK: Tre universiteter kræver minimumskarakterer

Universiteter er klar til at skærpe kravene til de studerende for at øge kvaliteten.

I slutningen af februar ventes det, at regeringen og et flertal i Folketinget fremsætter et lovforslag, der gør det muligt for universiteterne at indføre minimums­karakterkrav på bacheloruddannelser på kvote 1.

Det vil sige, at der bliver sat en minimumsgrænse for de ansøgninger, hvor studerende udelukke vurderes på deres gennemsnit.

Minimumskarakteren skal øge kvaliteten på universiteterne. Se her, hvilke universiteter der allerede har planer om at indføre krav:

  • Københavns Universitet (KU) vil tidligst i 2018 indføre krav om, at kommende studerende skal have mindst seks i karaktergennemsnit for at blive optaget på kvote 1.
  • Aarhus Universitet (AU) vil indføre et krav om mindst syv i karaktergennemsnit i studentereksamen og på matematik på A-niveau fra 2017 eller 2018 for at blive optaget på datalogi, it og fysik. Det har universitetet fået dispensation til at gøre.
  • Hvis kommende studerende ikke opfylder kravene, kan de i stedet forsøge at komme ind via en optagelsesprøve.
  • Syddansk Universitet (SDU) vil fra 2017 indføre samme regler som Aarhus Universitet på de naturvidenskabelige uddannelser.

Kilde: Berlingske

/ritzau/
Følg
Jyllands-Posten
Forsiden lige nu

Kronik: En venstre uppercut i synet på den kreative klasse

Ole Bjerg, lektor i filosofi og økonomi, Copenhagen Business School
Vi kan til nød klare den kritik, der kommer fra højre og ovenfra, som da Anders Fogh lancerede sit opgør med ”smagsdommeri”.
Annonce
Annonce
Indland
Annonce
Annonce
Interview: »Letbanen er den bedste løsning – også i fremtiden«
Teknikrådmand Kristian Würtz (S) vil arbejde for et grønt islæt på letbanens næste etape. Trods kritik af kørestrømsmaster og skred i både budget og tidsplan på den første etape, mener han stadig, at letbanen er den bedste transportløsning i fremtiden. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her