*

Gratis på SMS: Send JPBREAK til 1218 | Få nyheden på mail
Indland

OVERBLIK: Tre universiteter kræver minimumskarakterer

Universiteter er klar til at skærpe kravene til de studerende for at øge kvaliteten.

I slutningen af februar ventes det, at regeringen og et flertal i Folketinget fremsætter et lovforslag, der gør det muligt for universiteterne at indføre minimums­karakterkrav på bacheloruddannelser på kvote 1.

Det vil sige, at der bliver sat en minimumsgrænse for de ansøgninger, hvor studerende udelukke vurderes på deres gennemsnit.

Minimumskarakteren skal øge kvaliteten på universiteterne. Se her, hvilke universiteter der allerede har planer om at indføre krav:

  • Københavns Universitet (KU) vil tidligst i 2018 indføre krav om, at kommende studerende skal have mindst seks i karaktergennemsnit for at blive optaget på kvote 1.
  • Aarhus Universitet (AU) vil indføre et krav om mindst syv i karaktergennemsnit i studentereksamen og på matematik på A-niveau fra 2017 eller 2018 for at blive optaget på datalogi, it og fysik. Det har universitetet fået dispensation til at gøre.
  • Hvis kommende studerende ikke opfylder kravene, kan de i stedet forsøge at komme ind via en optagelsesprøve.
  • Syddansk Universitet (SDU) vil fra 2017 indføre samme regler som Aarhus Universitet på de naturvidenskabelige uddannelser.

Kilde: Berlingske

/ritzau/
Følg
Jyllands-Posten
Uddannelses- og forskningsministeren: Danmark må ikke løbe tør for talent
Ulla Tørnæs, uddannelses- og forskningsminister
Regeringen er optaget af at styrke talentudviklingen, så de allerdygtigste studerende får mulighed for at nå deres fulde potentiale. I 2017 vil den præsentere et eliteudspil, der skal bidrage til, at de allerdygtigste studerende udfordres endnu mere.
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Indland
Annonce
Søg i vejviseren
Annonce
Bolig
Skal du på ferie? 10 gode råd, der kan redde haven
Kan du beskære havens træer og buske, hvad gør du med haven, før du tager på ferie, og hvordan klipper du bedst det høje græs, når du kommer hjem? Få gode råd til haven i juli. 
Se flere
Thomsen: "Storbritannien er ramt af en politisk nedsmeltning"
EU vil ikke give briterne det ”tag-selv bord”, som brexit-bevægelsens talerør Boris Johnsen ønsker, når Storbritannien skal stå uden for EU. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her