*

 

Indland

OVERBLIK: Tre universiteter kræver minimumskarakterer

Universiteter er klar til at skærpe kravene til de studerende for at øge kvaliteten.

I slutningen af februar ventes det, at regeringen og et flertal i Folketinget fremsætter et lovforslag, der gør det muligt for universiteterne at indføre minimums­karakterkrav på bacheloruddannelser på kvote 1.

Det vil sige, at der bliver sat en minimumsgrænse for de ansøgninger, hvor studerende udelukke vurderes på deres gennemsnit.

Minimumskarakteren skal øge kvaliteten på universiteterne. Se her, hvilke universiteter der allerede har planer om at indføre krav:

  • Københavns Universitet (KU) vil tidligst i 2018 indføre krav om, at kommende studerende skal have mindst seks i karaktergennemsnit for at blive optaget på kvote 1.
  • Aarhus Universitet (AU) vil indføre et krav om mindst syv i karaktergennemsnit i studentereksamen og på matematik på A-niveau fra 2017 eller 2018 for at blive optaget på datalogi, it og fysik. Det har universitetet fået dispensation til at gøre.
  • Hvis kommende studerende ikke opfylder kravene, kan de i stedet forsøge at komme ind via en optagelsesprøve.
  • Syddansk Universitet (SDU) vil fra 2017 indføre samme regler som Aarhus Universitet på de naturvidenskabelige uddannelser.

Kilde: Berlingske

/ritzau/
Følg
Jyllands-Posten
HK Ungdom og Radikal Ungdom: Myten om højt- eller lavtuddannet kan ikke aflives hurtigt nok
Karina Nicolaisen, formand for HK Ungdom | Victor Boysen, formand for Radikal Ungdom
Vores samfund er ét stort tandhjul, og der er brug for alle fagligheder for at få hjulet til at køre rundt. I stedet for at råbe buh af hinanden er det så ikke på tide, at vi anerkender hinandens uddannelser, jobs og fagligheder?
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Indland
Annonce
Søg i vejviseren
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her