*

Indland

Vred Yahya Hassan afbrød interview på live-tv

"Fuck af med jeres borgerlige pis og jeres løgnehistorier," sagde digteren efter eksklusion fra Nationalpartiet.

Ét spørgsmål.

Mere nåede TV 2 News' studievært Allan Silberbrandt ikke at stille, før den 20-årige digter Yahya Hassan tirsdag aften forlod et live-interview i vrede.

Den dansk-palæstinensiske digter var inviteret til at kommentere sin eksklusion fra Nationalpartiet, hvor han har været folketingskandidat siden april sidste år.

Nationalpartiet har ekskluderet Yahya Hassan efter anholdelse

Eksklusionen skete, efter at Østjyllands Politi tirsdag havde anholdt og sigtet Yahya Hassan for at køre bil i narkopåvirket tilstand.

Yahya Hassan hævder, at han selv har meldt sig ud af Nationalpartiet. Den tvivl forsøgte TV 2-værten at udrydde tirsdag aften.

Avis: Yahya Hassan anholdt for narkokørsel

"Er du blevet ekskluderet af Nationalpartiet," spurgte Allan Silberbrandt.

Det blev starten på en mere end tre minutter lang monolog, hvor Yahya Hassan - iført skudsikker vest - anklagede politiet for at forfølge og banke ham, og medierne for at lyve.

Se hele interviewet hos TV 2 - klik her.

Tv-værten forsøgte at bryde ind med et "hallo", hvilket Yahya Hassan ikke tog notits af.

"Jeg har fortalt jer, hvordan landet ligger. Fuck af med alt jeres borgerlige pis og jeres løgnehistorier," sagde Hassan bl.a., inden han rejste sig og fjernede sin øresnegl.

Blå bog: Yahya Hassan er nu ekspolitiker

"Og god aften til dig. Jeg synes, du er en fin fyr, og jeg kan faktisk godt lide dig, og undskyld tonen. Hej, og hils Pia," lød de sidste ord og en hilsen til Pia Kjærsgaard (DF), inden Yahya Hassan forlod studiet i Aarhus.

Det er ikke første gang, at Yahya Hassan har obstrueret en direkte tv-udsendelse. Under valgkampen i sommer skete det på TV 2 Østjylland, da han afbrød studieværten efter et interview:

Følg
Jyllands-Posten
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
TV anbefaler
Annonce
Annonce
Indland
Annonce
Annonce
Pilgrimsfærd til Alfa-land
Et besøg på Alfa Romeos nyrenoverede fabriksmuseum lige uden for Milano er ikke kun et must for alfisterne. Flot arkitektur og avanceret multimedieteknologi gør det til en oplevelse for hele familien. 
Se flere
Biler
David hjalp os med adressen
Hurtig respons fra en af stemmerne bag Opels nye Onstar-system, der både kan hjælpe og guide under kørslen. Vi har testet systemet i praksis. 
Se flere
Viden
Myrer kan finde hjem, selvom de går baglæns
Når myrer skal hjem til boet med blade eller døde insekter, går de baglæns og slæber byttet foran sig. Alligevel kan de godt finde hjem, og forskere har nu opdaget et slags indre kompas, der giver myrerne denne evne. 
Se flere
»... og her er vejrudsigten sendt direkte fra Dokk1«
DR Sporten og DR Vejret begynder indflytning i Dokk1 til juni og sender første gang i februar 2018. Det bliver en gevinst for hele byen, når Aarhus bliver baggrundstæppe for DR-programmerne, mener borgmesteren. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her