*

Indland

Fire flygtninge, der kommer i arbejde, giver en million kroner til samfundet

Hvis det ikke lykkes at få titusinder af flygtninge i arbejde, bliver det en akut trussel for velfærdssamfundet, siger beskæftigelsesministeren.

Hver gang en flygtning kommer i arbejde, betyder det en nettogevinst for samfundet på ca. 230.000 kr. Arkivfoto: Joachim Ladefoged

Hver gang en flygtning kommer i arbejde, betyder det en nettogevinst for samfundet på ca. 230.000 kr.

Oven i det beløb kommer tillige en gevinst ved sparet boligstøtte og sparet tilskud til børnepasning, og det betyder, at kommer fire flygtninge i arbejde, giver det knap en million kroners forbedring af samfundsøkonomien, viser en opgørelse fra Beskæftigelsesministeriet.

Opgørelsen kommer få dage før det første møde i trepartsforhandlingerne og før et bebudet regeringsudspil om integration. Begge dele har til formål at finde nye veje til at skaffe titusinder af nytilkomne flygtninge ind på arbejdsmarkedet.

Kommer en flygtning i arbejde, sparer det danske samfund 110.000 kr. i integrationsydelse og udgifter til aktivering samt i et vist omfang til boligstøtte og tilskud til børnepasning. Samtidig vokser indtægterne til samfundet med 119.000 kr. i øgede indbetalinger i skat, moms og afgifter.

Alene i 2016 ventes det, at ca. 20.100 nytilkomne flygtninge i den erhvervsaktive alder begynder at få den offentlige integrationsydelse, og derfor er potentialet ved at få flygtninge flyttet over i job enorm, siger beskæftigelsesminister Jørn Neergaard Larsen:

»De seneste årtiers forsøg på at få flygtninge i arbejde har været katastrofalt ringe. Hvis ikke det lykkes nu, står vi med en akut trussel for velfærdssamfundet, for Danmarks økonomi og sammenhængskraft afhænger af, at vi finder nye veje til at få flygtningene ind på arbejdsmarkedet.«

Generalsekretær i Dansk Flygtningehjælp Andreas Kamm opfordrer såvel arbejdsmarkedets parter som regeringen til at tænke nyt.

»Der er brug for at skabe nye veje ind på arbejdsmarkedet. Jeg er virkelig betænkelig ved, hvad der vil ske, hvis det ikke lykkes,« siger Andreas Kamm.

Følg
Jyllands-Posten
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Aarhus OPDATERET KL. 22:23

Det sagde bang, og så var vi kulturhovedstad

Nu er det sket: Rådhustårnet strålede i et stort lysshow, og gaderne rungede af musikalske indslag, da åbningsshowet gennem byens gader lørdag aften skød kulturhovedstadsåret i gang for hele byen.
Annonce
Annonce
Indland

Fremtidssikring: Den skæve boligskat består

Selv om statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) mente, at forskellig skat for ens huse var »for dårligt«, så vil en skatterabat i overgangen til et nyt vurderingssystem fastholde den forskel. Det viser et regeringsnotat.
Annonce
Annonce
Pilgrimsfærd til Alfa-land
Et besøg på Alfa Romeos nyrenoverede fabriksmuseum lige uden for Milano er ikke kun et must for alfisterne. Flot arkitektur og avanceret multimedieteknologi gør det til en oplevelse for hele familien. 
Se flere
Biler
Pilgrimsfærd til Alfa-land
Et besøg på Alfa Romeos nyrenoverede fabriksmuseum lige uden for Milano er ikke kun et must for alfisterne. Flot arkitektur og avanceret multimedieteknologi gør det til en oplevelse for hele familien. 
Se flere
Arkæologens romance: »At gå rundt i Egypten er som at blive kysset af historien«
Jeanette Varberg elsker at rejse til Egypten for at se resten af den kultur, hvor de perler, hun en dag fandt i magasinet under Moesgaard Museum ved Aarhus, blev fremstillet. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her