*

Indland

Irakiske, iranske og afghanske asylansøgninger eksploderer

Ikke kun Syrien er i dyb krise, påpeger Andreas Kamm, generalsekretær i Dansk Flygtningehjælp.

Antallet af særlig irakere, iranere, afghanere og statsløse palæstinensere, der søger asyl i Danmark, er steget kraftigt de seneste måneder.

Det skriver Berlingske lørdag.

- Vi bliver nødt til at have blik for, at der er mange andre samfund, der er i dyb krise end Syrien, og som derfor får folk til at søge mod Europa, siger Andreas Kamm, der er generalsekretær i Dansk Flygtningehjælp, til Berlingske.

Beregningerne er lavet på baggrund af oplysninger fra Udlændingestyrelsen samt nye og foreløbige tal over tilstrømningen i december og januar, som Udlændingeministeriet har udleveret.

Syrere udgør stadig den største gruppe af asylansøgere. En tredjedel af alle asylansøgere var i december syrere. Men antallet af irakere, iranere og statsløse, hvoraf syv ud af ti er palæstinensere, er steget kraftigt.

25 procent af alle asylansøgere var i december afghanere. 691 afghanere søgte asyl i december, mod kun 57 i august.

Der er i dag flere mennesker, der er på flugt, end der er global kapacitet til at modtage, mener Andreas Kamm.

- Og når man ser på karakteren og varigheden af de konflikter, der producerer de her strømme, er jeg bange for, at det ikke af sig selv vil komme i balance igen, siger han.

Mens 98 procent af de syriske asylansøgere får opholdstilladelse her i landet, gælder det blot 38 procent af afghanerne og irakerne, 72 procent af iranerne og 90 procent af de statsløse.

Danmark er under pres fra en regulær folkevandring, konkluderer udlændinge-, integrations- og boligminister Inger Støjberg (V) på den baggrund.

- Det bliver meget ofte fremstillet sådan, at hvis krigen i Syrien stoppede, så var tilstrømningen stoppet. Men det står klart med de her tal, at det desværre ikke er tilfældet, siger hun til Berlingske.

/ritzau/
Følg
Jyllands-Posten
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Indland
Annonce
Annonce
Pilgrimsfærd til Alfa-land
Et besøg på Alfa Romeos nyrenoverede fabriksmuseum lige uden for Milano er ikke kun et must for alfisterne. Flot arkitektur og avanceret multimedieteknologi gør det til en oplevelse for hele familien. 
Se flere
Biler
Pilgrimsfærd til Alfa-land
Et besøg på Alfa Romeos nyrenoverede fabriksmuseum lige uden for Milano er ikke kun et must for alfisterne. Flot arkitektur og avanceret multimedieteknologi gør det til en oplevelse for hele familien. 
Se flere
Arkæologens romance: »At gå rundt i Egypten er som at blive kysset af historien«
Jeanette Varberg elsker at rejse til Egypten for at se resten af den kultur, hvor de perler, hun en dag fandt i magasinet under Moesgaard Museum ved Aarhus, blev fremstillet. 
Se flere
Danskerne og en brasilianer var vilde med optoget
Vikingerneskibene og storheden af optoget i åbningsceremonien for Aarhus 2017 får ros. Victor Barochelli fra Brasilien føler sig som en viking. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her