*

Indland

Rekord: Unicef Danmark samlede 200 millioner ind i 2015

Unicef Danmark øgede sin indtægter med næsten 60 procent sidste år. Erhvervslivet gav 37 millioner.

Unicef Danmark samlede flere penge ind til velgørende arbejde i 2015 end nogensinde tidligere.

Alt i alt havde organisationen indtægter på lige knap 205 millioner kroner, hvilket er 57 procent mere end året før.

Resultaterne kommer dog på en noget trist baggrund, fortæller generalsekretæren for Unicef Danmark, Steen M. Andersen.

- Det er jo sådan, at et år, som er dårligt for menneskeheden, er godt for os. Når vi oplever to store katastrofer som Nepal-jordskælvet og flygtningekrisen, så er der en afsmittende effekt på vores økonomi.

- Men vi har også fået 5000 flere såkaldte verdensforældre, som støtter os hver måned med det lange, seje træk, siger han.

Samtidig er det også for alvor lykkedes for Unicef at få erhvervslivet til at støtte op om arbejdet med at forbedre børns vilkår verden over.

Hvor virksomheder i 2014 spyttede 3,7 millioner i kassen, blev summen tidoblet til 37 millioner sidste år. Det skyldes blandt andet bidrag fra Lego, Bestseller, Velux Fonden og Maersk Drilling.

- Vi har arbejdet de sidste to-tre år på at få erhvervslivet med som en større økonomisk partner, og vi fik en lang række aftaler til at falde på plads i 2015.

- Aftalerne med Lego og Maersk rækker også ind i 2016, og derfor er der en fair chance for, at vi kan matche resultatet i år, siger Steen M. Andersen.

Når Unicef Danmarks omkostninger på 50 millioner kroner er trukket fra, er der 1555 millioner kroner tilbage til hjælpearbejdet. Og pengene er faktisk næsten brugt allerede.

- Pengene er løbende blevet overflyttet til vores moderorganisation, så de kan komme ud at arbejde.

Det er selvfølgelig altid rart at have en velspækket bankbog, men pengene skal jo derud, hvor de gør gavn, siger Steen M. Andersen.

/ritzau/
Følg
Jyllands-Posten
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Indland
Annonce
Annonce
Bolig
Få plads med skrå reoler
Boligredaktøren udvælger hver uge et antal aktuelle historier og nyheder fra boglig- og designbranchen. 
Se flere
Test: Samsungs Galaxy A5 (2017) - en sejlivet mobil
Samsungs Galaxy A5 (2017) fungerer godt, er pæn at se på og holder længe på en optankning. Prisen må Samsung dog godt se på igen. 
Se flere
Undgå vintertrætte fødder med få simple råd
Varmt fodtøj i den kolde tid kan være hårdt for fødderne. Derfor er det vigtigt, at du plejer dem grundigt for at undgå tør og sprækket hud. 
Se flere
Viden
Havets græsplæner renser vandet og redder korallerne
Havgræs gør mennesket mange tjenester, og nu viser det sig, at græsset også er i stand til at fjerne farlige bakterier fra havvandet. Det kan komme både koraller, dyr og mennesker til gode. 
Se flere
Regionens modebranche er i vækst
De kreative erhverv i Region Midtjylland er i vækst, melder en ny rapport. Men Aarhus skal huske at tænke langsigtet, så den gode udvikling ikke går i stå, siger direktøren for Headstart Fashion, Christian Chapelle. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her