*

Indland

Dukkebarn, finke og Hellepigen: Læs det omdiskuterede blogindlæg

Twitter og Facebook gløder pga. utilfredshed med de ord, som JP-blogger bruger om Helle Thorning-Schmidt.

JP Blogs har en række bloggere tilknyttet, som jævnligt sætter gang i diverse netdebatter. Ofte handler det om uenighed i holdninger og meninger. I dag handler debatten om tonen og sprogbruget.

JP-blogger Mikael Jalving har publiceret et indlæg under overskriften "Farvel til finken", hvor han bl.a. kalder Helle Thorning-Schmidt for dukkelise, dukkebarn og Hellepigen.

Mikael Jalving

Debattør og blogger hos Jyllands-Posten. Historiker og forfatter til flere bøger, senest Søren Krarup og hans tid (2014), Absolut Sverige (2011) og Mig og Muhammed (2010).

Dét sprogbrug er ikke i orden, lyder det i adskillige kommentarer på nettet.

Tidligere på dagen skrev Politikens journalist Ditte Giese i et tweet "Respektsløst at kalde vores tidl statsminister finke, dukkebarn osv. Rendyrket sexisme, pinligt @jyllandsposten!"

Siden da er blogindlægget blevet delt og kommenteret flittigt på de sociale medier, f.eks. af Per Vers på Facebook, og ifølge trendsmap trender @jyllandsposten på Twitter i øjeblikket pga. den store omtale.

Den megen snak om Jalvings sprogbrug på de sociale medier gør, at blogindlægget pt. ligger nr. 1 på listen over mest viste artikler, indslag og indlæg på jp.dk.

Mikael Jalving forsvarer indholdet sin blog, og Jyllands-Postens debatredaktør Jette Elbæk Maressa svarer på kritik:

Debattør forsvarer at kalde Thorning finke og dukkebarn

Læs indlægget og vurder selv, hvad du mener om Mikael Jalvings tone:

Farvel til finken

Helle Thorning-Schmidt forlader dansk politik, og det har naturligvis hele tiden været planen, ind på scenen og ud igen, videre, fremad, op.

Læs blogindlægget

Følg
Jyllands-Posten
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Indland
Annonce
Annonce
Pilgrimsfærd til Alfa-land
Et besøg på Alfa Romeos nyrenoverede fabriksmuseum lige uden for Milano er ikke kun et must for alfisterne. Flot arkitektur og avanceret multimedieteknologi gør det til en oplevelse for hele familien. 
Se flere
Biler
David hjalp os med adressen
Hurtig respons fra en af stemmerne bag Opels nye Onstar-system, der både kan hjælpe og guide under kørslen. Vi har testet systemet i praksis. 
Se flere
Viden
Myrer kan finde hjem, selvom de går baglæns
Når myrer skal hjem til boet med blade eller døde insekter, går de baglæns og slæber byttet foran sig. Alligevel kan de godt finde hjem, og forskere har nu opdaget et slags indre kompas, der giver myrerne denne evne. 
Se flere
»... og her er vejrudsigten sendt direkte fra Dokk1«
DR Sporten og DR Vejret begynder indflytning i Dokk1 til juni og sender første gang i februar 2018. Det bliver en gevinst for hele byen, når Aarhus bliver baggrundstæppe for DR-programmerne, mener borgmesteren. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her