*

Indland

Etiopien undersøger adoptivbørn i Danmark

De etiopiske myndigheder undersøger forholdene for adoptivbørn, der er fjernet fra adoptivforældre i Danmark.

Oven på sagerne omkring etiopiske adoptivbørn, som myndighederne tvangsfjernede fra deres danske adoptivforældre, undersøger de etiopiske myndigheder nu børnenes forhold i Danmark. Det skriver Politiken.

Det sker blandt andet som opfølgning på de meget omtalte sager, der kom frem i dokumentaren "Adoptionens pris" i 2012. Dokumentaren omhandlede flere etiopiske adoptivbørn, der blev tvangsfjernet fra deres danske adoptivforældre.

I samme program blev adoptivbørnenes biologiske forældre kontaktet og fik forelagt de meget voldsomme billeder af tvangsfjernelserne. Det har igangsat en retssag i Etiopien, hvor familierne vil have adoptionerne ophævet.

- Domstolen, som er den højeste myndighed, har bedt MowCya (Etiopiens ministerium for Kvinder, Børn og Unge red.) indhente oplysninger om børnene, så den kan træffe en afgørelse i sagerne, forklarer den ene af de to udsendte eksperter, Hiruy Feleke, til Politiken.

Han er børnesagkyndig og er i Danmark sammen med ministeriets juridiske chef, Dereje Habtemichael.

De to måtte dog rejse hjem søndag uden at være blevet meget klogere.

Den danske myndighed Ankestyrelsen, som står for adoptionsområdet, har således afvist at hjælpe med specifikke oplysninger om de fire børn eller med kontakt til deres adoptivfamilier og anbringelsessteder, fremgår det af et brev fra ankechef Lene Conrad til de etiopiske embedsmænd.

- Grænserne for vore beføjelser gør det umuligt for os at forsyne jer med oplysninger om status for afsluttede og specifikke adoptionssager, skriver ankechefen ifølge Politiken og henviser til, at det er andre myndigheder, navnlig kommunerne, der står for udsatte børns velfærd.

Heller ikke det private danske adoptionsbureau DIA, som er officiel vært for besøget og har betalt flyrejse og hotel for de to embedsmænd, må hjælpe med konkrete oplysninger om bestemte børn eller familier.

/ritzau/
Følg
Jyllands-Posten
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Indland
Annonce
Annonce
Pilgrimsfærd til Alfa-land
Et besøg på Alfa Romeos nyrenoverede fabriksmuseum lige uden for Milano er ikke kun et must for alfisterne. Flot arkitektur og avanceret multimedieteknologi gør det til en oplevelse for hele familien. 
Se flere
Biler
David hjalp os med adressen
Hurtig respons fra en af stemmerne bag Opels nye Onstar-system, der både kan hjælpe og guide under kørslen. Vi har testet systemet i praksis. 
Se flere
Viden
Myrer kan finde hjem, selvom de går baglæns
Når myrer skal hjem til boet med blade eller døde insekter, går de baglæns og slæber byttet foran sig. Alligevel kan de godt finde hjem, og forskere har nu opdaget et slags indre kompas, der giver myrerne denne evne. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her