*

Indland

Thisted opruster for at sikre roen i nattelivet

Henvendelser fra utrygge borgere, som har følt sig chikaneret af unge udlændinge, får Thisted Kommune til at sende ekstra medarbejder på gaden om natten.

En ekstra SSP-medarbejder fra asylnødcenteret i Thisted - i daglig tale teltlejren - skal fremover på arbejde i nattetimerne i weekenden for at hindre, at der opstår gnidningerne mellem asylansøgere og lokale.

»Vi har fået en del borgerhenvendelser fra folk, som føler sig utrygge og som har haft oplevelser, hvor nogle af de unge udlændinge er gået for tæt på. Der har ikke været alvorlige episoder, men vi tager en række iniatiativer - bl.a. gademedarbejderen - for at forebygge, at det optrapper. Det er rettidig omhu,« siger Lars Sloth, børne- og kulturchef i Thisted Kommune.

Ud over at sende folk på gaden vil kommunen i tæt samarbejde med politiet øge informationen til beboerne på asylnødcentret om, hvordan danskere opfører sig - til hverdag og fest. Informationen skal dels indgå i den daglige undervigning på centret, dels formuleres skriftligt og slås op på centret.

Ifølge politiinspektør Claus Nørgaard fra Midt- og Vestjyllands Politi er der ikke indgivet anmeldelser eller rejst sigtelser på baggrund af chikane, men politiet var allerede før jul i gang med at udarbejde forebyggende tiltag.

»Vi har bestemt ikke Köln-tilstande her i området, men det er naturligvis vigtigt hele tiden at arbejde forebyggende,« siger han.

Følg
Jyllands-Posten
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Indland
Annonce
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her