*

Indland

Danske festivaler holder øje med bølge af sexovergreb

Svensk festival har været udsat for seksuelle overgreb mod kvinder. Roskilde har ikke oplevet det samme.

Svensk politi er kommet under beskydning, efter at politiet i Stockholm i to år havde kendskab til, at en stor gruppe af udlændinge forulempede kvinder på We Are Stockholm-festival i den svenske hovedstad.

Heldigvis er det ikke et billede, som Roskilde Festival og Northside i Aarhus kan genkende.

Begge holder dog nøje øje med, om indsatsen mod seksuelle overgreb skal højnes.

- Vi kender ikke til den type hændelser som i Sverige, men vi kan godt se, at der sker noget i samfundet omkring os, og når normen bliver udfordret, kommer den norm også hos os, og det tager vi højde for i vores arbejde, siger Christina Bilde, der er talskvinde for Roskilde Festival.

Hun henviser til festivalens samarbejde med foreningen Everyday Sexism, der sætter fokus på hverdagssexisme.

Svensk politi beskyldes for at tie om seksuelle overgreb

Udadtil beskrev svensk politi We Are Stockholm som ganske rolig og problemfri, skriver avisen Dagens Nyheter. Avisen har sine oplysninger fra interne papirer i politiet om seksualforbrydelser mod kvindelige gæster på festivalen.

Midt- og Vestsjællands Politi, der har travlt hvert år, når der er Roskilde Festival, kender ikke til lige så store problemer som i Stockholm.

Men kommunikationsansvarlig Carsten Andersen medgiver, at man måske bør være ekstra opmærksom.

- Det er oplagt at tænke over, hvad der er sket. Hvis vi kan se, at der er en trend, bør man være mere opmærksom, når festivalen nærmer sig, og så vil vi i givet fald tage en snak med festivalen om det, siger han.

Svensk politichef: Vi kunne måske have forhindret overgreb

Hos Northside-festivalen, der afholdes i Aarhus, kalder man historien fra Stockholm "enorm trist". Festivalen har dog ingen eksempler, der tilnærmelsesvis kan minde om, hvad der skete i Stockholm.

- Jeg ved ikke, hvor meget mere vi kan gøre hos os. Jeg skal ikke kunne sige, om vores festival i mild grad har oplevet, at en pige er blevet nappet i bagenden eller noget i den stil, men det er desværre svært at undgå den slags helt, siger talsmand John Fogde.

/ritzau/
Følg
Jyllands-Posten
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Indland
Annonce
Annonce
Pilgrimsfærd til Alfa-land
Et besøg på Alfa Romeos nyrenoverede fabriksmuseum lige uden for Milano er ikke kun et must for alfisterne. Flot arkitektur og avanceret multimedieteknologi gør det til en oplevelse for hele familien. 
Se flere
Biler
David hjalp os med adressen
Hurtig respons fra en af stemmerne bag Opels nye Onstar-system, der både kan hjælpe og guide under kørslen. Vi har testet systemet i praksis. 
Se flere
Viden
Myrer kan finde hjem, selvom de går baglæns
Når myrer skal hjem til boet med blade eller døde insekter, går de baglæns og slæber byttet foran sig. Alligevel kan de godt finde hjem, og forskere har nu opdaget et slags indre kompas, der giver myrerne denne evne. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her