*

Indland

Røde Kors: Vi har masser af senge – hvorfor skal flygtninge bo i telt?

Integrationsminister Inger Støjberg mener, der er gode grunde til at sende flygtninge i teltlejr frem for i asylcentre.

Integrationsminister Inger Støjberg siger, at der er gode grunde til at sende asylsøgere i teltlejre frem for f.eks. på et motel. Arkivfoto: Casper Holmenlund Christensen.

I disse dage flytter asylsøgere ind i de teltlejre, som er opstillet flere steder i landet, for at Danmark kan huse flygtninge, som kommer til landet.

Men det er ifølge Anders Ladekarl, der er generalsekretær i Røde Kors, unødvendigt, da der er ca. 200 ledige pladser alene på de asylcentre, som Røde Kors driver.

»Man kunne bare køre bussen med flygtninge hen til en af vores lejre, hvor der er ledige pladser, der allerede er betalt for. F.eks. kunne de bo på Motel Ebeltoft, der står helt tomt, og hvor der er 50 senge, og hvor personalet på det nærliggende asylcenter er klar til at hjælpe,« siger generalsekretæren.

»Ofre for symbolpolitik«

Han mener ikke, at der er nogen praktiske forhindringer i at indkvartere flygtningene f.eks. på motellet i Ebeltoft.

»Vi rapporterer hver dag til ministeriet, hvor mange ledige pladser vi har. At man vælger ikke at bruge dem og i stedet sende flygtninge i teltlejr, er i mine øjne at gøre mennesker til ofre for regeringens symbolpolitik.«

Integrationsminister Inger Støjberg siger, at der er gode grunde til at sende asylsøgere i teltlejre frem for f.eks. på et motel.

»Vi bliver nødt til at sikre, at der er plads på asylcentrene, hvis der kommer mange flere asylsøgere den kommende tid. Princippet er, at der først og fremmest er pladser til familier og børn på centrene. Og jeg har intet problem med, at unge mænd derfor skal bo i teltlejre,« siger ministeren.

Telte har været i Pakistan

Hun er ikke enig med Anders Ladekarl i, at flygtninge bliver ofre for symbolpolitik, når de sendes i teltlejr.

»Der er altså tale om telte, som senest har været brugt til at huse vores egne udsendte soldater og til at huse læger og FN-folk i Pakistan, hvor der var 10 centimeter sne. Og når de er gode nok til dem, så er de også gode nok til unge mænd, der kommer her til landet og søger asyl. Det vigtigste for mig er, at vi sikrer, at der fortsat er kapacitet på vores asylcentre.«

Fredag flyttede 37 asylsøgere ind i telte ved Beredskabsstyrelsens kaserne i Næstved. Før jul blev asylsøgere indkvarteret i en teltlejr i Thisted.

Følg
Jyllands-Posten
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Indland
Annonce
Søg i vejviseren
Annonce
Slotsferie på sønderjysk: Gram Slot - fra nedslidt ruin til økologisk kraftcenter
Et utal af arrangementer lokker hvert år over 120.000 besøgende forbi Gram Slot i Sønderjylland. Det er muligt at overnatte på slottet, og så kan man også blot stoppe op på forbivejen og klappe dyrene i minizooen. 
Se flere
Bolig
Energirenover og få bedre livskvalitet i hjemmet
Flere og flere danskere energirenoverer deres hjem. Den største motivationsfaktor er at spare penge på opvarmning, men den rigtige gevinst ligger i øget livskvalitet, mener eksperter. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her