*

Indland

Prins Joachim: Dronningen dybt berørt af fars pension

Det er velfortjent, at prins Henrik i en alder af 81 år går på pension, siger hans yngste søn, prins Joachim.

DAUGAARD JENS HENRIK

Dronning Margrethe er dybt berørt af prins Henriks beslutning om at gå på pension, og det skabte formentlig en vis nervøsitet hos regenten, da hun skulle bringe nyheden under årets nytårstale.

Det fortæller prins Joachim til Billed-Bladet.

- Ja, hun har helt sikkert været lidt nervøs. Det er jo noget, der berører hende dybt, for min far har jo altid været hende en stor støtte. Og det vil han blive ved med at være - på de indre linjer.

- De er gode sparringspartnere, og det holder jo ikke op, siger prins Joachim.

Ifølge prins Joachim bakker hele familien op om prinsens beslutning, som de har kendt til nogen tid.

- Jeg har selvfølgelig vidst det i nogen tid, for vi har talt om det i familien - og vi bakker alle op omkring hans beslutning, siger prinsen til ugebladet.

Han mener, at hans far har fortjent at nyde sit otium.

- Jeg synes ærlig talt, at det er velfortjent. Han er 81 år, og så er det i orden at trække sig tilbage.

Også dronningen bakker op om prinsens beslutning om at trække sig fra sine officielle opgaver efter mere end 40 års tjeneste. Prinsens pensionering kom med blot en dags varsel.

I sin nytårstale sagde dronningen blandt andet:

- Min mand har besluttet, at tiden nu er inde for ham til at "drosle ned" til, hvis jeg må sige det på almindeligt dansk, at gå på pension.

- Det er hans beslutning. Jeg forstår den, og jeg respekterer den. Jeg er min mand dybt taknemmelig for al den støtte, hjælp og inspiration, han har givet mig igennem alle årene.

- Jeg ser frem til, at jeg fortsat kan varetage mine opgaver, og at jeg har min mand at støtte mig til, selv om det bliver mindre synligt.

Prinsens vil ikke længere deltage i statsbesøg i udlandet, nytårskure, Folketingets åbning og modtagelse af ambassadører.

Til gengæld vil han ifølge hoffet fremover beskæftige sig med en "bred vifte af gøremål, blandt andet inden for kunst og kultur".

/ritzau/
Følg
Jyllands-Posten
Læserbrev: Fejl i dronningens nytårstale
Per Svendsen, Otte Ruds Gade 18, Aarhus N
Hvad er nu det? Her gik man og troede, at det kun var journalister og skolelærere, der ikke har styr på det danske sprog, men minsandten om ikke vores kære dronning havde ikke mindre end fire sproglige fejl i årets nytårstale.
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Indland

Fremtidssikring: Den skæve boligskat består

Selv om statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) mente, at forskellig skat for ens huse var »for dårligt«, så vil en skatterabat i overgangen til et nyt vurderingssystem fastholde den forskel. Det viser et regeringsnotat.
Annonce
Annonce
Pilgrimsfærd til Alfa-land
Et besøg på Alfa Romeos nyrenoverede fabriksmuseum lige uden for Milano er ikke kun et must for alfisterne. Flot arkitektur og avanceret multimedieteknologi gør det til en oplevelse for hele familien. 
Se flere
Biler
Pilgrimsfærd til Alfa-land
Et besøg på Alfa Romeos nyrenoverede fabriksmuseum lige uden for Milano er ikke kun et must for alfisterne. Flot arkitektur og avanceret multimedieteknologi gør det til en oplevelse for hele familien. 
Se flere
Arkæologens romance: »At gå rundt i Egypten er som at blive kysset af historien«
Jeanette Varberg elsker at rejse til Egypten for at se resten af den kultur, hvor de perler, hun en dag fandt i magasinet under Moesgaard Museum ved Aarhus, blev fremstillet. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her