*

Indland

Regn med 20 sekunders ekstra rejsetid

Du behøver ikke lægge hverken en halv eller en hel time til transporttiden.

Ved grænseovergangen i Padborg holdt bilerne i kø i omkring 10 sekunder imellem 7.45 og 8.00. Foto: Mathias Svold

Dele af erhvervslivet har været ude at tale dunder imod den indførte grænsekontrol - bl.a. af frygt for øgede transporttider mellem Tyskland og Danmark.

Men indtil videre ser det ikke ud til, at transporttiderne er væsentligt forandret fra mandag morgen - hvor der endnu ikke var kontrol - til tirsdag morgen.

Støjberg: Soldater skal ikke kontrollere grænseovergange

I hvert fald ikke, hvis man tager turen mellem de to nabolande via motorvej eller landevej.

På den store overkørsel E45 var der tirsdag morgen kl. 8.15 en kø på cirka 30 sekunder.

Ved grænseovergangen lidt længere østpå i Padborg holdt bilerne i kø i omkring 10 sekunder imellem 7.45 og 8.00.

Og ikke meget længere måtte bilisterne holde at vente i Kruså kl. 7.30. Her blev køretiden forlænget med omkring 25 sekunder på grund af kontrollen.

For de biler, som bliver vinket ind til siden til nærmere kontrol, skal der lægges lidt mere til rejsetiden end de ovennævnte køtider. Ingen af de kontroller, som Jyllands-Posten har overværet, har dog taget mere end et minut.

I alt er der 13 grænseovergange i det sydjyske. På flere af overgangene vil bilisterne sandsynligvis slet ikke opdage, at der er indført grænsekontrol - eller stikprøvekontrol.

Palle Linné, leder af udlændingekontrolafdelingen under Syd- og Sønderjyllands Politi, forklarede på et pressemøde mandag eftermiddag, at politiet på flere af de mindre overgange ikke vil være permanent til stede, men blot vil patruljere i baglandet.

"Vi har en lang grænse. Vi kører på nogle af de større grænser i øjeblikket, og vi tager de små med nogle baglandspatruljer. Det bliver forstærket i løbet af de næste dage," sagde han på pressemødet.

Følg
Jyllands-Posten
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Indland
Annonce
Annonce
Danskerne er vilde med selvbetjening i lufthavnen
Mens andre flyselskaber kæmper om at klemme mest mulig luksus ind i en flyvning, så går SAS den modsatte vej. Her gælder det enkelthed og selvbetjening – for vi danskere elsker, når vi kan selv. 
Se flere
Aarhus har fået et pivskævt fodgængerfelt
En specialdesignet fodgængerovergang skal minde byens borgere og besøgende om, at Aarhus har taget hul på et helt særligt år. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her