*

Indland

Unge indvandrere bliver afvist på krisecenter

Der er fyldt op på landets topsikrede opholdssted for unge med indvandrerbaggrund.

På det topsikrede opholdssted, Rehabiliteringscenter for Etiske Unge i Danmark - Red-Safehouse - som ligger på en hemmelig adresse, har man i de seneste år oplevet en stor stigning i antallet af unge med indvandrerbaggrund, der ønsker at komme i sikkerhed på opholdsstedet.

Men der er fuldt hus, og derfor måtte Red-Safehouse sidste år afviste 46 unge mennesker, som henvendte sig. Det skriver Ekstra Bladet torsdag.

Vores vurdering er, at der lige nu mangler omkring 10 pladser.
Anita Johnson, centerleder
Fælles for de unge er, at de har været udsat for voldelige overgreb af deres familier og nu frygter for deres sikkerhed.

Der er ikke altid tale om ære i æresvold

Kvinder fra Pakistan, Somalia, Tyrkiet og Irak er dem, som hyppigst beder centret om hjælp.

"Vores vurdering er, at der lige nu mangler omkring 10 pladser. Derfor ser vi meget frem til, at der kommer et tilbud i Jylland - både på grund af de ekstra pladser, men også fordi vi i dag er det eneste tilbud, og selv om vi bor på hemmelig adresse, så kan det ske, at de unge kommer til at bo for tæt på deres familie," siger Anita Johnson, som er leder af centret.

Centerlederen henviser til, at socialminister Manu Sareen (R) i december sidste år sammen med satspuljepartierne afsatte 24 mio. kr. over tre år til en styrket indsats, der indebærer oprettelse af et nyt, sikkert botilbud i Jylland for unge på flugt.

Hemmeligt hus i Jylland til unge på flugt

Ifølge Ekstra Bladet oplever også landets kvindekrisecenter en stigning i antallet af piger og kvinder, som er bange for deres egne familier. I 2014 fik krisecentrene 1.183 henvendelser, hvilket er en fordobling i forhold til for blot fem år siden.

De unge, som ønsker hjælp fra Red-Safehouse, er indblandet i de såkaldte "æresrelaterede konflikter", som er knyttet til familiens eget æresbegreb.

Ifølge Socialstyrelsen kan disse konflikter strække sig fra tvangsægteskaber over genopdragelsesrejser i hjemlandet til verbale overfald, vold og i ekstreme tilfælde drab.

Socialminister Manu Sareen regner med, at det nye topsikrede opholdssted i Jylland skal stå klart i efteråret i år.

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Indland

I tunens slipstrøm

Det er lykkedes danske og svenske biologer at fange og mærke 18 blåfinnede tun, som nu svømmer og samler viden om deres vandringer i havene.
Annonce
Annonce
En afstikker værd: Det italienske fata morgana-slot midt i Kanalen
Premiere-aktuelle Victoria & Abdul kaster lys over dronningens senere år, og mange af scenerne er filmet på og omkring slottet, hvor det meste står som på Victorias dødsdag. Vi var på besøg. 
Se flere
Biler
Larmer dækkene på din bil? Her er guiden til en op til 30 pct. mere lydsvag bil
En række rustbehandlingscentre er nu klar med behandling, der sænker lydniveauet i bilen. Det kan give resultater, men afhængigt af bil, underlag og øret, der hører. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her