*

Indland

Portræt: Hvem er Morten Storm?

Morten Storm blev født i 1976 i Korsør, hvor han i sin ungdom både var en talentfuld fodboldspiller og involveret i kriminalitet.

Da han var 21 år var han Bandidos-medlem i Korsør. Han blev medlem af rockerbanden, fordi han ville hjælpe gamle venner, da rockerkrigen mellem Bandidos og Hells Angels brød ud. I 1997 ændrede han totalt livsstil.

Det skete, da han konverterede til islam. Via en tur til London blev han sendt til Yemen, hvor han i månedsvis lærte dels arabisk og dels studerede hellige skrifter. Her fik han flere kontakter til salafist-grupper på den arabiske halvø, herunder fik han også kontakt til andre, ligesindede der var rejst fra deres hjemlande til Yemen.

Morten Storms tro på islam udviklede sig mere og mere i retning af militant islamisme, og han fik i både Storbritannien og i Yemen kontakter til personer, som siden er dømt for eller har været involveret i terrorhandlinger.

Kontakt til al-Awlaki

Det var under et ophold i Yemen, at Morten Storm fik kontakt til den amerikanske-fødte Anwar al-Awlaki. De to blev, hvad Morten Storm i dag betegner som venner.

I 2006 blev han hvervet af Politiets Efterretningstjeneste, PET, der i årevis har brugt Morten Storm som agent eller meddeler.

Fra 2006 til 2011 rejste Morten Storm for PET, der samtidig gav oplysninger fra Morten Storm videre til den amerikanske efterretningstjeneste CIA. Ifølge Morten Storm var det ham, der i september 2011 endelig ledte PET og CIA på sporet af terroristen Anwar al-Awlaki, der den 30. september 2011 blev dræbt ved et droneangreb ca. 140 km fra den yemenitiske hovedstad Sanaa.

Hemmeligt dobbeltliv

Kort før sin hvervning som agent forlod Morten Storm islam, og han har i årevis levet et hemmeligt dobbeltliv.

Når han var sammen med muslimer, var han den ekstremistiske og militante person, mens han på sine skjulesteder gerne har nydt både svinekød og øl.

Morten Storm modtog store beløb fra PET

Droner - Obamas hemmelige våben

Storm havde undercover-firma

Portræt: Den amerikanske terrorist

Følg
Jyllands-Posten
Om temaet

Historien om rockeren Morten Storm, som først blev islamist og senere hjalp PET og CIA med at lokalisere og dræbe en højtstående Al Qaida-leder.


Holdet bag serien:

Orla Borg, Morten Pihl og Carsten Ellegaard.

Skriv til os på: jpgraver@jp.dk

Første afsløring om PET's planer
Værsgo: En brud til terroristen
Tilbud om 1,5 million for at holde mund
PET jagtede topterrorist i Al Qaida
Sms’er sår tvivl om PET-forklaring
Annonce
Fotos
Annonce
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her