*

Indland

Danskere afviser forbud mod købesex

Regeringen vil have gjort det forbudt at købe sex. En meningsmåling viser et markant flertal imod den idé.

Foto: Oded Balilty

Mens regeringen vil indføre et forbud mod købesex, afviser et markant flertal af befolkningen, at det skal være forbudt at gå til en prostitueret. Det viser en måling, som Rambøll Analyse/Danmark har foretaget for Morgenavisen Jyllands-Posten. 67 pct. af befolkningen er imod et forbud mod købesex, mens 20 pct. støtter regeringen.

Justitsministeriet modtager om kort tid et notat med de juridiske konsekvenser af et købesex-forbud, og regeringen vil ifølge oplysningerne medtage det i lovprogrammet for det kommende folketingsår.

Men det er ifølge målingen uden befolkningens opbakning.

Negativt for kvinderne

»Jeg erkender, at der ligger en kæmpestor opgave i at få det her formidlet. Men vi skal sende et klart og tydeligt signal om, at det ikke er i orden at købe sex, fordi det er så negativt for kvinderne. Hvis vi sætter ind over for kunderne, hjælper vi de prostituerede, der ikke behøver at gå under jorden. Et forbud skal hænge sammen med en række sociale indsatser og politiindsatser,« siger Rasmus Horn Langhoff, ligestillingsordfører hos Socialdemokraterne.

Han bakkes op af Birgitte Graakjær Hjort, landsformand for KFUK’s sociale arbejde, der bl.a. omfatter værestedet Reden, der hjælper prostituerede.

»Vi er 100 pct. for et forbud mod prostitution, fordi vi ser, at mennesker tager skade af det. Jeg har endnu til gode at snakke med én, der er kommet ud af det erhverv, og bagefter har syntes, at det var okay,« siger hun.

Det står helt i kontrast til medarbejderne i Gadejuristen, der er i daglig kontakt med de prostituerede.

»Det er en ekstremt forfejlet forestilling, hvis man tror, at man kan løse alvorlige, sociale problemer ved at kriminalisere. De kan alene forværres. Man presser sexsælgerne længere ud i en gråzone. De vil skjule sig og deres aktiviteter, og socialarbejderne vil ikke kunne komme ordentlig i kontakt med dem, der har brug for hjælp,« siger Nanna Gottfredsen, gadejurist i København.

Følg
Jyllands-Posten
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Indland
Annonce
Annonce
I fjor blev usikker milliongevinst reserveret til senere – I år er millionerne straks lagt ind i budgettet klar til brug
Den forventede gevinst på 82 mio. kr. ved valg af model for budgettet bliver straks brugt til nye tiltag i Aarhus, selv om indtægten først kan endeligt opgøres om fire år. Nye Borgerlige kritiserer borgmesteren, som afviser at være uansvarlig. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her