*

 

Indland

Islamister vil indføre sharia-zoner i København

Flertallet af danske muslimer tager afstand fra en lille gruppe ekstremister, som med inspiration fra Storbritannien vil indføre sharia-zoner i Danmark.

Tingbjerg-bydelen i København er et af de første områder, hvor islamister vil indføre sharia-zone. Foto: Polfoto/Ilan Brender

Et fundamentalistisk, islamisk tiltag spreder sig fra Storbritannien til Danmark.

I London har salafister under ledelse af den kendte ekstremist Anjem Choudary i sommer erklæret flere områder for sharia-zoner. Nu gør den danske salafistgruppe "Kaldet til Islam" det samme.

Patruljering i Tingbjerg

Gruppen er ifølge Jyllands-Postens oplysninger bl.a. ledet af prædikanten Abu Ahmed, der har undervist flere personer involveret i terrorsager herhjemme.

Kaldet til Islam bebuder, at gruppen vil patruljere døgnet rundt i første omgang i Tingbjerg-bydelen i København, siden flere steder på Nørrebro og endelig i resten af Danmark. I sharia-zonerne skal der tages fat i folk, der drikker, spiller, går på diskotek og andet, som ifølge salafisterne strider mod islam.

Hos Muslimernes Fællesråd, en paraply for flere muslimske organisationer, siger talsmand Mustafa Gezen:

»Man skal bestemt tage dem alvorligt, og vi må gå i dialog med de her mennesker. Vi skal ikke være blinde for deres ekstreme tilbøjeligheder i vores samfund. Problemet er, at mange unge står i en situation, hvor de vil være modtagelige over for disse holdninger. Vi skal helt ned på folkeskoleniveau fokusere på, at det er vigtigt med demokratisk deltagelse.«

Negativt fokus

Mustafa Gezen siger, at salafisterne kun udgør en lille gruppe af muslimer.

»Vi har 40.000 medlemmer, der ikke repræsenterer de her synspunkter,« siger Mustafa Gezen.

Hos Islamisk Trossamfund, der driver en af Københavns største moskéer på Dortheavej, understreger talsmand Imram Shah, at salafisternes synspunkter ikke er repræsentative for danske muslimer.

»Vores budskab er: Lad nu være med at mistænkeliggøre muslimer over en bred kam,« siger Imram Shah, der mener, at årsagen til, at der overhovedet er personer, der har ekstreme synspunkter i Danmark skyldes 10 års politik med negativt fokus på muslimer under den borgerlige regering.

Kortlægning på vej

Social- og integrationsminister Karen Hækkerup (S) har lovet en kortlægning af salafistmiljøet i Danmark.

»Jeg vil gerne have, at vi er et åbent og mangfoldigt samfund, men ikke når det gælder folk, som vil bekæmpe demokratiet,« siger hun.

Reaktioner og reportage fra Tingbjerg

Læs mere om salafisternes sharia-planer i Morgenavisen Jyllands-Posten tirsdag.

null
Følg
Jyllands-Posten
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Indland
Annonce
Søg i vejviseren
Annonce
Bolig
Claus Bonderup tegnede atelier til sin kone: Hen over sommeren kan du besøge det
I Haven i Hune ligger et atelier. Det har arkitekt og designer Claus Bonderup tegnet til sin kone Anne Just, som står bag haven. I disse sommermåneder kan man træde indenfor i atelieret og opleve Claus Bonderups mange arbejder. 
Se flere
Kåring af Dokk1 kritiseres: Debattør kalder forløbet for »fup«
Kritik: Seks ud af otte jurymedlemmer var danskere, sponsoren var en samarbejdspartner, og en af prisens stiftere var en medejer, da Dokk1 i sidste uge blev kåret til verdens bedste nye bibliotek. En uge efter overrækkelsen ulmer kritikken. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her