*

Indland

Indsamling til Jørgen Dragsdahl

Med en ny støtteforening vil en kreds af personer nu samle penge ind til dækning af journalist Jørgen Dragsdahls omkostninger i koldkrigsopgøret med professor Bent Jensen.

Jørgen Dragsdahl. Arkivfoto.

Retten i Svendborg dømte i juli koldkrigsforskeren Bent Jensen for ærekrænkelse af journalist Jørgen Dragsdahl ved at have kaldt ham KGB-agent. Den dom har Bent Jensen anket til landsretten.

Ud over 20 dagbøder á 2.000 kr. og en godtgørelse på 200.000 kr. til Jørgen Dragsdahl skal Bent Jensen betale sagen omkostninger. En kreds af personer har allerede indsamlet over 600.000 kr. til Bent Jensens retssag, og nu får Jørgen Dragsdahl også en økonomisk håndsrækning.

Dækning af retsomkostninger

Der er således dannet en Støtteforening for Jørgen Dragsdahl med det ene formål at samle penge ind til dækning af Jørgen Dragsdahls retsomkostninger.

"Det er hverken fair eller rimeligt, at den moralske og juridiske sejr kan føre til økonomisk fallit for Jørgen Dragsdahl. Og det er også betænkeligt i forhold til retssikkerhed og ytringsfrihed. Dommen betyder, at man ikke behøver at finde sig i at blive beskyldt for landsforræderi alene fordi man kritiserer sit lands udenrigspolitik," hedder det i en pressemeddelelse underskrevet af forlægger Søren Møller Christensen, Forlaget Vandkunsten, der er formand for foreningen.

I bestyrelsen sidder bl.a. pensioneret lærer Troels Toftkær og tidligere chefredaktør på dagbladet Information, Knud Vilby.

Selv om Bent Jensen er dømt til at betale sagsomkostningerne i byretten, står Jørgen Dragsdahl ifølge støtteforeningen med omkostninger, der langt overstiger, hvad retten har bevilget til dækning, og med ankesagen vil der løbe endnu flere udgifter på.

"Jørgen Dragsdahl risikerer Dragsdahl at blive ruineret af million-udgifterne til at føre den lange og kostbare retssag," skriver Søren Møller Christensen i pressemeddelelsen.

Retten i Svendborg har dømt Bent Jensen til at betale sagsomkostninger på godt 300.000 kr. til Jørgen Dragsdahl.

1.600 timer

Jørgen Dragsdahls advokat oplyste under retssagen, at han havde brugt godt 1.600 timer på sagen. Timetaksten for advokater varirerer, så udgiften løber let op i flere mio. kr.

Jørgen Dragsdahl sagde, da dommen faldt 2. juli, at han ikke har set nogen regning fra sin advokat endnu, men medgav, at han muligvis kommer til at sidde tilbage med en stor regning, der skal betales, selv om han vandt.

"Det virker absurd, at man bliver overfaldet og selv skal stå med regningen for det. Det er ikke en kritik af dommeren, men af den danske retspraksis, som ikke svarer til, hvad jeg kender fra USA," sagde Jørgen Dragsdahl.

null

  • Hollande på ferie (2012): Franskmændenes indtryk af deres præsident lider det første store knæk, da de ser ham holde afslapningsferie i Sydfrankrig. Han kritiseres for ikke at tage embedet alvorligt nok.
  • Budgetminister taget for skattefusk (2013): Jérôme Cahuzac, præsidentens budgetminister, træder tilbage efter afsløringer om, at han har haft en hemmelig bankkonto i skattely i ca. 20 år.
  • Krigen i Mali (2013): Francois Hollande sender franske militærstyrker til det vestafrikanske land Mali for at bekæmpe islamistiske oprørere. Den franske præsident viser for første gang, at han tør tage store militære beslutninger.
  • Den utro præsident (2014): Sladdermagasinet Closer afslører, at Hollande tager på natlige scooterbesøg hos den franske skuespiller Julie Gayet. Affæren får hans samlever, Valérie Trierweller, til at forlade Elysée-palæet. Hun skriver en bog om ydmygelsen.
  • Terrorangreb (2015-): Frankrig har i Hollandes regeringstid været ramt af en stribe blodige terrorangreb. Hver gang har præsidenten haft til opgave at berolige befolkningen, og her er han blevet rost for at holde den samlet.
  • Arbejdsmarkedsreformer (2016): Hollande og hans regering gennemtrumfer omfattende og omstridte arbejdsmarkedsreformer, som tusindvis af franskmænd demonstrerer imod.
  • ”En præsident burde ikke sige det her…” (2016): To journalister fra Le Monde udgiver en omstridt bog om præsidenten. Han kritiseres for at tale mere med journalister end at gøre noget godt for befolkningen.

Følg
Jyllands-Posten
Forsiden lige nu
Det Britiske valg

Følg vores samlede dækning af det britiske parlamentsvalg med nyheder, analyser og baggrundshistorier.

Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her