*

Indland

Over 100 har betalt til Bent Jensen

Pengene stømmer ind til støtte for koldkrigsforskeren Bent Jensens retsopgør med journalist Jørgen Dragsdahl.

Bent Jensen. Arkivfoto: Torben Stroyer

Bent Jensen-Foreningen, der samler penge ind til støtte for professor Bent Jensens retssag mod Jørgen Dragsdahl, synes at være kommet godt fra start.

Alene i løbet af det første døgn har flere end 100 personer bidraget med i alt flere end 100.000 kr., oplyser en af de borgerlige initiativtagere, forlægger Peter la Cour.

"Den største enkeltdonation er på 50.000 kr. Det går strygende," siger Peter la Cour.

Sag til millioner

Indsamlingen løber over to år og har til formål at samle penge ind til betaling af Bent Jensens udgifter i den injuriesag, som den tidligere Information-journalist Jørgen Dragsdahl i 2007 anlagde mod professoren for i Morgenavisen Jyllands-Posten at have betegnet ham som KGB-agent.

Retten i Svendborg fastslog i maj, at det var ærekrænkende, og at en dom vil komme til at gå ud på, at Bent Jensen skal betale 20 dagbøder á 2.000 kr. og en godtgørelse på 200.000 kr. til Jørgen Dragsdahl.

Vil anke dom

Der var tale om en såkaldt tilkendegivelse, men Bent Jensen meddelte på stedet, at han ønsker en rigtig dom.

Få dage senere meddelte han, at han, når dommen foreligger, vil anke den til landsretten, da han mener, den er forkert.

Udregnet efter normale takster løber udgifterne til advokater op i millioner, og i sidste ende er det taberen, der kommer til at betale for modpartens omkostninger.

null

  • Hollande på ferie (2012): Franskmændenes indtryk af deres præsident lider det første store knæk, da de ser ham holde afslapningsferie i Sydfrankrig. Han kritiseres for ikke at tage embedet alvorligt nok.
  • Budgetminister taget for skattefusk (2013): Jérôme Cahuzac, præsidentens budgetminister, træder tilbage efter afsløringer om, at han har haft en hemmelig bankkonto i skattely i ca. 20 år.
  • Krigen i Mali (2013): Francois Hollande sender franske militærstyrker til det vestafrikanske land Mali for at bekæmpe islamistiske oprørere. Den franske præsident viser for første gang, at han tør tage store militære beslutninger.
  • Den utro præsident (2014): Sladdermagasinet Closer afslører, at Hollande tager på natlige scooterbesøg hos den franske skuespiller Julie Gayet. Affæren får hans samlever, Valérie Trierweller, til at forlade Elysée-palæet. Hun skriver en bog om ydmygelsen.
  • Terrorangreb (2015-): Frankrig har i Hollandes regeringstid været ramt af en stribe blodige terrorangreb. Hver gang har præsidenten haft til opgave at berolige befolkningen, og her er han blevet rost for at holde den samlet.
  • Arbejdsmarkedsreformer (2016): Hollande og hans regering gennemtrumfer omfattende og omstridte arbejdsmarkedsreformer, som tusindvis af franskmænd demonstrerer imod.
  • ”En præsident burde ikke sige det her…” (2016): To journalister fra Le Monde udgiver en omstridt bog om præsidenten. Han kritiseres for at tale mere med journalister end at gøre noget godt for befolkningen.

Følg
Jyllands-Posten
Forsiden lige nu
Det Britiske valg

Følg vores samlede dækning af det britiske parlamentsvalg med nyheder, analyser og baggrundshistorier.

Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her