*

Indland

Trossamfund skuffet over JP-dom

Formanden for Islamisk Trossamfund er skuffet over landsrettens frifindelse af Jyllands-Posten i sagen om Muhammed-tegningerne.

Kurt Westergaards tegning af profeten med en tændt bombe i turbanen fra 2005.

Læs dommen fra Vestre Landsret (pdf)

Vestre Landsret frifandt i dag Morgenavisen Jyllands-Posten for offentliggørelsen af de 12 Muhammed-tegninger i 2005.

Afgørelsen kommer ikke bag på Bilal Assaad, der er formand for Islamisk Trossamfund, men han er skuffet.

"Vi havde klart håbet på, at vi i dag kunne lægge denne ulykkelige sag bag os, fordi landsretten ville trække den grænse, der fastslår, hvor ytringsfrihedens grænse går, når vi taler om religiøse forhold. Det gjorde landsretten – af for os uforklarlige årsager - ikke," siger han.

Landsretten har afgjort, at tegningerne ikke var ærekrænkende, og at Jyllands-Posten ikke havde til hensigt at krænke muslimer - herunder medlemmerne af en række muslimske foreninger i Danmark.

Bilal Assaad finder afgørelsen urimelig over for medlemmerne af de muslimske foreninger, der stod bag søgsmålet.

"Vi skal åbenbart acceptere at blive sat i bås med terrorister eller folk, der går ind for terrorisme. Det er urimeligt, og jeg beklager, at ytringsfriheden i Danmark med retssystemets velsignelse tillader en sådan konsekvens," siger han.

Islamisk Trossamfund vil de kommende dage samle baglandet, der bl.a. omfatter Det Islamiske Trossamfund i Danmark, Det Islamiske Trossamfund på Fyn og Islamisk Oplysningscenter. Foreningerne vil tage stilling til, om sagen skal indbringes for Den Europæiske Menneskerettighedsdomstol.

Læs dommen fra Vestre Landsret (pdf)

SE OGSÅ: Kurt Westergaard: Jeg troede de ville sprætte mig op

SE OGSÅ: JP-chef: Nye anklager tages med ro

null

Flemming Lassen

 • Flemming Lassen (1902-1984) var en dansk funktionalistisk arkitekt, bror til arkitekten Mogens Lassen.
 • 'Den trætte mand' var oprindeligt tegnet til Snedkerlaugets Møbelkonkurrence i 1935 og er produceret i et halvt hundrede eksemplarer. Det var Flemming Lassens mål, at man skulle sidde »så varmt og trygt som en isbjørneunge i favnen på sin mor midt på indlandsisen« ifølge Bruun Rasmussen.
 • Min egen stol er Flemming Lassens egen stol, kun produceret i det ene eksemplar.
 • Flemming Lassen arbejdede sammen med arkitekten og designeren Arne Jacobsen i 1930'erne, men fik aldrig den store anerkendelse, da han levede.
 • Men nu er hans hyggelige og bamsede udtryk noget af det hotteste i udlandet.

Følg
Jyllands-Posten
De 50 største arkæologiske fund
Forsiden lige nu
Afstemningen

Sådan stemmer du

  Du kan afgive din stemme fra den 29. januar til og med den 5. februar, da afstemningen slutter. Du kan kun afgive én stemme på det fund, som du mener er det største. Det fund, der får flest stemmer, bliver offentliggjort i avisen og på vores site søndag den 12. februar. De tre fund, som får flest stemmer, vil også blive særligt omtalt på vores site, hvor vi offentliggør de tre kapitler fra bogen ”50 fund - højdepunkter i arkæologien”, som fortæller om de kårede fund.

Her kan du stemme

Om temaet

Hvad er verdens største arkæologiske fund. Er det f.eks. Den kinesiske terrakottahær? Grauballemanden? Tutankhamons grav? Eller en anden spektakulær bygning, genstand eller person?

Jyllands-Posten inviterer i samarbejde med Aarhus Universitetsforlag læserne med til at kåre verdens største arkæologiske fund. Det fund, som er mest banebrydende. Fundet der måske fortæller den væsentligste historie om vores fortid, og hvordan vi har levet. Eller som bare er så storslået og fascinerende, at vi bliver slået omkuld af dets storhed og af bar begejstring over, hvad mennesket i virkeligheden er i stand til at skabe eller bygge.

Kåringen tager udgangspunkt i bogen ”50 fund - højdepunkter i arkæologien”, der er udgivet af Aarhus Universitetsforlag.

Alle, der stemmer, vil modtage ”50 fund - højdepunkter i arkæologien” som e-bog, og vi trækker desuden lod om 20 fysiske eksemplarer af den flotte bog blandt de læsere, der har stemt på det fund, der kåres som det allerstørste.

JP Anbefaler
Køb bogen

Køb bogen: "50 fund - højdepunkter i arkæologien"

  Hardback: 350 sider, rigt illustreret med farvefotos Redaktion: Vinnie Nørskov og Peter Pentz
  Forlag: Aarhus Universitetsforlag
  Pris: 349,95 kr. JP-abonnenter: 299 kr.
  Er udkommet og er fjerde bind i serien ”50 højdepunkter”. der tidligere har fortalt om de største opdagelser, ideer og opfindelser.

Køb bogen her

Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her