*

Indland

Trossamfund skuffet over JP-dom

Formanden for Islamisk Trossamfund er skuffet over landsrettens frifindelse af Jyllands-Posten i sagen om Muhammed-tegningerne.

Kurt Westergaards tegning af profeten med en tændt bombe i turbanen fra 2005.

Læs dommen fra Vestre Landsret (pdf)

Vestre Landsret frifandt i dag Morgenavisen Jyllands-Posten for offentliggørelsen af de 12 Muhammed-tegninger i 2005.

Afgørelsen kommer ikke bag på Bilal Assaad, der er formand for Islamisk Trossamfund, men han er skuffet.

"Vi havde klart håbet på, at vi i dag kunne lægge denne ulykkelige sag bag os, fordi landsretten ville trække den grænse, der fastslår, hvor ytringsfrihedens grænse går, når vi taler om religiøse forhold. Det gjorde landsretten – af for os uforklarlige årsager - ikke," siger han.

Landsretten har afgjort, at tegningerne ikke var ærekrænkende, og at Jyllands-Posten ikke havde til hensigt at krænke muslimer - herunder medlemmerne af en række muslimske foreninger i Danmark.

Bilal Assaad finder afgørelsen urimelig over for medlemmerne af de muslimske foreninger, der stod bag søgsmålet.

"Vi skal åbenbart acceptere at blive sat i bås med terrorister eller folk, der går ind for terrorisme. Det er urimeligt, og jeg beklager, at ytringsfriheden i Danmark med retssystemets velsignelse tillader en sådan konsekvens," siger han.

Islamisk Trossamfund vil de kommende dage samle baglandet, der bl.a. omfatter Det Islamiske Trossamfund i Danmark, Det Islamiske Trossamfund på Fyn og Islamisk Oplysningscenter. Foreningerne vil tage stilling til, om sagen skal indbringes for Den Europæiske Menneskerettighedsdomstol.

Læs dommen fra Vestre Landsret (pdf)

SE OGSÅ: Kurt Westergaard: Jeg troede de ville sprætte mig op

SE OGSÅ: JP-chef: Nye anklager tages med ro

null

  • Hollande på ferie (2012): Franskmændenes indtryk af deres præsident lider det første store knæk, da de ser ham holde afslapningsferie i Sydfrankrig. Han kritiseres for ikke at tage embedet alvorligt nok.
  • Budgetminister taget for skattefusk (2013): Jérôme Cahuzac, præsidentens budgetminister, træder tilbage efter afsløringer om, at han har haft en hemmelig bankkonto i skattely i ca. 20 år.
  • Krigen i Mali (2013): Francois Hollande sender franske militærstyrker til det vestafrikanske land Mali for at bekæmpe islamistiske oprørere. Den franske præsident viser for første gang, at han tør tage store militære beslutninger.
  • Den utro præsident (2014): Sladdermagasinet Closer afslører, at Hollande tager på natlige scooterbesøg hos den franske skuespiller Julie Gayet. Affæren får hans samlever, Valérie Trierweller, til at forlade Elysée-palæet. Hun skriver en bog om ydmygelsen.
  • Terrorangreb (2015-): Frankrig har i Hollandes regeringstid været ramt af en stribe blodige terrorangreb. Hver gang har præsidenten haft til opgave at berolige befolkningen, og her er han blevet rost for at holde den samlet.
  • Arbejdsmarkedsreformer (2016): Hollande og hans regering gennemtrumfer omfattende og omstridte arbejdsmarkedsreformer, som tusindvis af franskmænd demonstrerer imod.
  • ”En præsident burde ikke sige det her…” (2016): To journalister fra Le Monde udgiver en omstridt bog om præsidenten. Han kritiseres for at tale mere med journalister end at gøre noget godt for befolkningen.

Følg
Jyllands-Posten
Annonce
Annonce
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her