*

Indland

Konkurrenter trykker profettegning i sympati

Berlingske Tidende bringer for første gang Kurt Westergaards tegning af Muhammed med en bombe i turbanen. Også Politiken genoptrykker tegningen.

Lisbeth Knudsen og Tøger Seidenfaden vil begge offentliggøre den omstridte Muhammedtegning.

Chefredaktørerne på begge aviser er rystede over planerne om at myrde Kurt Westergaard og er klar til at kæmpe for den frie debat.

”Vi må i de danske medier sende et klart og utvetydigt signal til alle, der måtte få samme vanvittige tanke som dem, der ville angribe Kurt Westergaard,” udtaler Berlingske Tidendes chefredaktør Lisbeth Knudsen til jp.dk.

Berlingske Tidende vælger ifølge hende at bringe Kurt Westergaards tegning som dokumentation til nyhedshistorierne om anholdelsen af flere personer, der ifølge politiet planlagde at dræbe ham.

”Ytringsfriheden kan være hensynsfuld og tolerant, men den skal aldrig kunne trues til tavshed,” uddyber Lisbeth Knudsen.

Da Muhammed-tegningerne blev offentliggjort i november 2005, valgte Berlingske Tidendes daværende chefredaktion ikke at bringe dem. Dengang var der ifølge Lisbeth Knudsen ikke tilstrækkelig journalistisk begrundelse for at bringe tegningerne.

Debatten skal føres

I lighed med Berlingske Tidende vil Politiken i morgen trykke Kurt Westergaards tegning.

"Det er rystende og forstemmende at en gruppe mennesker i Århus øjensynlig har været på vej til at myrde Kurt Westergaard. Det er en lykke, at politiet har slået til i tide," siger Politikens chefredaktør Tøger Seidenfaden.

Han siger, at Politiken i morgen vil genoptrykke Kurt Westergaards kontroversielle karikatur af Muhammed.

"Politiken vil naturligvis - i lighed med stribevis af andre medier - i morgen endnu engang genoptrykke Kurt Westergaards kontroversielle karikatur af Muhammed. Det viser, at terroren ikke bare er afskyelig - men også i sidste ende magtesløs. I et frit samfund kan vi diskutere hvordan debatten skal føres, men ikke at den skal føres," siger Tøger Seidenfaden.Uacceptabelt anslag mod ytringsfriheden

Lisbeth Knudsen kalder mordtruslen mod Kurt Westergaard et markant, chokerende og helt uacceptabelt anslag mod ytringsfriheden.

”Den nye situation kalder på en klar og utvetydig tilkendegivelse af, at vi ikke i Danmark vil acceptere, at ytringsfriheden bliver spærret inde af eller taget som gidsel af religiøs fanatisme,” siger Berlingske Tidendes chefredaktør.

null

Flemming Lassen

 • Flemming Lassen (1902-1984) var en dansk funktionalistisk arkitekt, bror til arkitekten Mogens Lassen.
 • 'Den trætte mand' var oprindeligt tegnet til Snedkerlaugets Møbelkonkurrence i 1935 og er produceret i et halvt hundrede eksemplarer. Det var Flemming Lassens mål, at man skulle sidde »så varmt og trygt som en isbjørneunge i favnen på sin mor midt på indlandsisen« ifølge Bruun Rasmussen.
 • Min egen stol er Flemming Lassens egen stol, kun produceret i det ene eksemplar.
 • Flemming Lassen arbejdede sammen med arkitekten og designeren Arne Jacobsen i 1930'erne, men fik aldrig den store anerkendelse, da han levede.
 • Men nu er hans hyggelige og bamsede udtryk noget af det hotteste i udlandet.

Følg
Jyllands-Posten
De 50 største arkæologiske fund
Forsiden lige nu
Afstemningen

Sådan stemmer du

  Du kan afgive din stemme fra den 29. januar til og med den 5. februar, da afstemningen slutter. Du kan kun afgive én stemme på det fund, som du mener er det største. Det fund, der får flest stemmer, bliver offentliggjort i avisen og på vores site søndag den 12. februar. De tre fund, som får flest stemmer, vil også blive særligt omtalt på vores site, hvor vi offentliggør de tre kapitler fra bogen ”50 fund - højdepunkter i arkæologien”, som fortæller om de kårede fund.

Her kan du stemme

Om temaet

Hvad er verdens største arkæologiske fund. Er det f.eks. Den kinesiske terrakottahær? Grauballemanden? Tutankhamons grav? Eller en anden spektakulær bygning, genstand eller person?

Jyllands-Posten inviterer i samarbejde med Aarhus Universitetsforlag læserne med til at kåre verdens største arkæologiske fund. Det fund, som er mest banebrydende. Fundet der måske fortæller den væsentligste historie om vores fortid, og hvordan vi har levet. Eller som bare er så storslået og fascinerende, at vi bliver slået omkuld af dets storhed og af bar begejstring over, hvad mennesket i virkeligheden er i stand til at skabe eller bygge.

Kåringen tager udgangspunkt i bogen ”50 fund - højdepunkter i arkæologien”, der er udgivet af Aarhus Universitetsforlag.

Alle, der stemmer, vil modtage ”50 fund - højdepunkter i arkæologien” som e-bog, og vi trækker desuden lod om 20 fysiske eksemplarer af den flotte bog blandt de læsere, der har stemt på det fund, der kåres som det allerstørste.

JP Anbefaler
Køb bogen

Køb bogen: "50 fund - højdepunkter i arkæologien"

  Hardback: 350 sider, rigt illustreret med farvefotos Redaktion: Vinnie Nørskov og Peter Pentz
  Forlag: Aarhus Universitetsforlag
  Pris: 349,95 kr. JP-abonnenter: 299 kr.
  Er udkommet og er fjerde bind i serien ”50 højdepunkter”. der tidligere har fortalt om de største opdagelser, ideer og opfindelser.

Køb bogen her

Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her