*

Indland

Konkurrenter trykker profettegning i sympati

Berlingske Tidende bringer for første gang Kurt Westergaards tegning af Muhammed med en bombe i turbanen. Også Politiken genoptrykker tegningen.

Lisbeth Knudsen og Tøger Seidenfaden vil begge offentliggøre den omstridte Muhammedtegning.

Chefredaktørerne på begge aviser er rystede over planerne om at myrde Kurt Westergaard og er klar til at kæmpe for den frie debat.

”Vi må i de danske medier sende et klart og utvetydigt signal til alle, der måtte få samme vanvittige tanke som dem, der ville angribe Kurt Westergaard,” udtaler Berlingske Tidendes chefredaktør Lisbeth Knudsen til jp.dk.

Berlingske Tidende vælger ifølge hende at bringe Kurt Westergaards tegning som dokumentation til nyhedshistorierne om anholdelsen af flere personer, der ifølge politiet planlagde at dræbe ham.

”Ytringsfriheden kan være hensynsfuld og tolerant, men den skal aldrig kunne trues til tavshed,” uddyber Lisbeth Knudsen.

Da Muhammed-tegningerne blev offentliggjort i november 2005, valgte Berlingske Tidendes daværende chefredaktion ikke at bringe dem. Dengang var der ifølge Lisbeth Knudsen ikke tilstrækkelig journalistisk begrundelse for at bringe tegningerne.

Debatten skal føres

I lighed med Berlingske Tidende vil Politiken i morgen trykke Kurt Westergaards tegning.

"Det er rystende og forstemmende at en gruppe mennesker i Århus øjensynlig har været på vej til at myrde Kurt Westergaard. Det er en lykke, at politiet har slået til i tide," siger Politikens chefredaktør Tøger Seidenfaden.

Han siger, at Politiken i morgen vil genoptrykke Kurt Westergaards kontroversielle karikatur af Muhammed.

"Politiken vil naturligvis - i lighed med stribevis af andre medier - i morgen endnu engang genoptrykke Kurt Westergaards kontroversielle karikatur af Muhammed. Det viser, at terroren ikke bare er afskyelig - men også i sidste ende magtesløs. I et frit samfund kan vi diskutere hvordan debatten skal føres, men ikke at den skal føres," siger Tøger Seidenfaden.Uacceptabelt anslag mod ytringsfriheden

Lisbeth Knudsen kalder mordtruslen mod Kurt Westergaard et markant, chokerende og helt uacceptabelt anslag mod ytringsfriheden.

”Den nye situation kalder på en klar og utvetydig tilkendegivelse af, at vi ikke i Danmark vil acceptere, at ytringsfriheden bliver spærret inde af eller taget som gidsel af religiøs fanatisme,” siger Berlingske Tidendes chefredaktør.

null
Følg
Jyllands-Posten

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her