*

Kommunalvalg
Indland

Uheldsfly fyldt med huller

Hullet i siden af SAS-flyet er tapet grundigt til. Alligevel kan man tydeligt se, hvor propelbladene gik ind og flænsede sæderne op, da propelflyet fra København til Aalborg søndag eftermiddag lavede en voldsom sikkerhedslanding i Aalborg.

Et døgn efter "næsten katastrofen" er uheldsflyet parkeret i et fjernt hjørne på Flyvestation Aalborg, langt væk fra nysgerrige passagerer og pressefolk.

På én gang er det både overraskende at se, at flyet står på sine egne hjul, hvoraf kun de to forhjul er punkteret - mens man på den anden side tydeligt kan se, hvordan flyet var uhyggelig tæt på et totalt havari.

Skudt ind i flyet

Tre af de seks vinger på den ene af de to propeller er helt væk, mens kun omkring halvdelen af de sidste tre er tilbage. En propelvinge blev fundet i midtergangen, efter nærmest at være blevet skudt ind i flyet, én havde boret sig fast i skroget.

Samtidig vidner græstørv og store huller dels i bunden af flyet, dels på den højre vinge om, at flyet har haft nærkontakt med jorden og græsset i Aalborg Lufthavn.

Især hullet i bunden af skroget tæt på flyets hale er stort. Det var formentlig også herfra, der kom masser af røg i de dramatiske sekunder, mens flyet kurede henover asfaltbanen i Aalborg Lufthavn.

Flyttede passagerer væk

Heldigvis sørgede besætningen om bord på flyet for at flytte de passagerer, der havde plads lige ud for propellerne, inden sikkerhedslandingen. Ellers kunne der meget vel have været tale om dødsofre.

Havarikommissionen skal nu bruge de næste uger på at kulegrave, hvad der gik galt. Om cirka to måneder vil der formentlig ligge en rapport om uheldet, mens der kan gå helt op til et år, inden alle detaljer er endeligt belyst.

Følg
Jyllands-Posten
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Indland
Annonce
Annonce
Ældre Sagen har kæmpet under valgkampen: »Jeg håber, at der blev tænkt på de ældre i stemmeboksen«
Niels Mark fra Ældre Sagens lokalafdeling i Hadsten, der repræsenterer 6.500 ældre fra Favrskov Kommune, har gennem valgkampen kæmpet for de ældre, men kampen fortsætter også efter valgresultatet har tikket ind. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her