*

Kommunalvalg
Indland

Pia Kjærsgaard frikendt for injurier

Dansk Folkepartis formand, Pia Kjærsgaard, frikendt for at bruge ordet "landsforræderi" om herboende muslimers agitation i udlandet under Muhammedkrisen. Islamisk Trossamfund er skuffet over dommen.

Retten i Lyngby valgte fredag at frikende Dansk Folkepartis formand, Pia Kjærsgaard, for injurier.

Islamisk Trossamfund havde ellers slæbt Pia Kjærsgaard i retten for at kalde muslimske imamer for "landsforrædere".

Trossamfundet krævede erstatning på 30.000 kroner, men endte med selv at betale sagens omkostninger på 40.000.

Dommer Karen Greve sagde i retten, at ordet "landsforræder" bruges flittigt i den offentlige debat.

Derfor var det ikke strafbart, at Pia Kjærsgaard i januar 2006 skrev i sit nyhedsbrev, at herboende muslimers agitation i udlandet under Muhammedkrisen var landsforræderi.

Pia Kjærsgaard var ikke til stede ved domsafsigelsen, men Dansk Folkepartis pressechef, Søren Søndergaard, udtalte sig på partiets vegne:

- Det er en sejr for ytringsfriheden, men ellers er hele sagen noget pjat, der er rejst som et mediestunt fra trossamfundets side.

Ritzau
Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Forsiden lige nu

JP mener: Alternativet afslører sin politiske umodenhed

De seneste dages afsløringer af forholdene i Alternativet viser et parti, der har alvorlige problemer med at opbygge politisk modenhed og seriøsitet.
Annonce
Annonce
Indland
Annonce
Annonce
Ældre Sagen har kæmpet under valgkampen: »Jeg håber, at der blev tænkt på de ældre i stemmeboksen«
Niels Mark fra Ældre Sagens lokalafdeling i Hadsten, der repræsenterer 6.500 ældre fra Favrskov Kommune, har gennem valgkampen kæmpet for de ældre, men kampen fortsætter også efter valgresultatet har tikket ind. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her