*

Her er bedst at bo
Indland

Pia Kjærsgaard frikendt for injurier

Dansk Folkepartis formand, Pia Kjærsgaard, frikendt for at bruge ordet "landsforræderi" om herboende muslimers agitation i udlandet under Muhammedkrisen. Islamisk Trossamfund er skuffet over dommen.

Retten i Lyngby valgte fredag at frikende Dansk Folkepartis formand, Pia Kjærsgaard, for injurier.

Islamisk Trossamfund havde ellers slæbt Pia Kjærsgaard i retten for at kalde muslimske imamer for "landsforrædere".

Trossamfundet krævede erstatning på 30.000 kroner, men endte med selv at betale sagens omkostninger på 40.000.

Dommer Karen Greve sagde i retten, at ordet "landsforræder" bruges flittigt i den offentlige debat.

Derfor var det ikke strafbart, at Pia Kjærsgaard i januar 2006 skrev i sit nyhedsbrev, at herboende muslimers agitation i udlandet under Muhammedkrisen var landsforræderi.

Pia Kjærsgaard var ikke til stede ved domsafsigelsen, men Dansk Folkepartis pressechef, Søren Søndergaard, udtalte sig på partiets vegne:

- Det er en sejr for ytringsfriheden, men ellers er hele sagen noget pjat, der er rejst som et mediestunt fra trossamfundets side.

Ritzau
Følg
Jyllands-Posten
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Indland
Annonce
Annonce
Få flest kanaler for 300 kroner om måneden
Du kan få seks ud af de otte mest sete kanaler i en tv-pakke til under 300 kroner om måneden. Men overvej dit behov meget grundigt, siger Forbrugerrådet Tænk. 
Se flere
TV: IC4 Skrot
I Randers er man lige nu i gang med at skrotte fem ubrugelige IC4-togsæt. I første omgang har DSB skrællet togene for alt, hvad man kan bruge. Herefter er skrotfolkene gået i gang med klippesakse af den store slags. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her