*

Her er bedst at bo
Indland

Beredskabsforbundet tøvende overfor livreddertjeneste

Beredskabsforbundet, tidligere Civilforsvarsforbundet, åbner en dør på klem til en livreddertjeneste på de danske strande, selv om organisationen ikke umiddelbart kan påtage sig sådan en opgave.

Den tragiske rekord på ni drukneulykker ved danske badestrande i løbet af en uge får nok en gang formanden for Rådet for Større Badesikkerhed, Michael B. Aller, til at kalde på politisk handling. Arkivfoto: Ole Lind

”De tragiske drukneulykker skal undgås, men det er kommunernes opgave at varetage sikkerheden på strandene. Derimod vil vi meget gerne bidrage med uddannelse af livreddere. Et af vore kerneområder er uddannelse i førstehjælp og brugen af hjertestarter,” påpeger informationschef Mads Jakobsen, Beredskabsforbundet.

Forbundet vil tage kontakt med Michael B. Aller, formanden for Rådet for Større Badesikkerhed, som har efterlyst en landsdækkende livredningstjeneste, for at drøfte situationen nærmere.

Mads Jakobsen vil ikke afvise, at Beredskabsforbundet kunne etablere en egentlig livredderafdeling, hvorfra der kan rekrutteres mandskab, hvis kommunerne overordnet fik påbud om at etablere vagt ved de mest søgte badestrande.

”Vi skal selvfølgelig kende de nærmere betingelser for at kunne gå ind i sådan et arbejde. Det skal også afklares, om det er kommunerne eller staten, der skulle finansiere projektet. Hvis det er kommunerne selv, går jeg ud fra, at de også vil have indflydelse på, hvordan livredningsfunktionen skal varetages i netop deres kommune,” siger Mads Jakobsen.

null
Følg
Jyllands-Posten
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Indland
Annonce
Annonce
Få flest kanaler for 300 kroner om måneden
Du kan få seks ud af de otte mest sete kanaler i en tv-pakke til under 300 kroner om måneden. Men overvej dit behov meget grundigt, siger Forbrugerrådet Tænk. 
Se flere
TV: IC4 Skrot
I Randers er man lige nu i gang med at skrotte fem ubrugelige IC4-togsæt. I første omgang har DSB skrællet togene for alt, hvad man kan bruge. Herefter er skrotfolkene gået i gang med klippesakse af den store slags. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her