*

Her er bedst at bo
Indland

Ingen livreddere fra hjemmeværnet

Hjemmeværnet kan ikke levere et større antal livreddere, der skulle være med til at gøre de danske strande mere sikre, efter at fire mennesker er druknet i den forgangne weekend.

Arkivfoto: Ole Lind

Det fastslår hjemmeværnets civilchef, Ulrik Kragh, som en reaktion på et forslag fra Rådet for Større Badesikkerhed om, at hjemmeværnet stiller med flere livreddere i samarbejde med kommunerne, som det sker på Palmestranden i Frederikshavn.

»Vi er selvfølgelig glade for tilliden, og vi ved også, at det går udmærket i Frederikshavn. Men Frederikshavn er en enlig svale, som vi ikke er i stand til at rulle ud over hele landet,« siger Ulrik Kragh, der også er folketingsmedlem for Venstre.

Giver ingen mening
Ifølge Ulrik Kragh ville det kræve, at et uforholdsmæssigt stort antal hjemmeværnsfolk skulle gennemføre den såkaldte kampsvømmer-uddannelse, der bl.a. inkluderer livredning.

»Det ville ikke give nogen mening i forhold til Hjemmeværnets øvrige uddannelser og aktiviteter. Vi har kun brug for et relativt lille antal med kampsvømmer-uddannelsen,« siger Ulrik Kragh.

Samtidig peger han på, at langt de fleste af de 23.000 aktive i værnet også er aktive på det civile arbejdsmarked og slet ikke ville kunne varetage en længerevarende opgave som livredder.

»Det ville i hvert fald kræve, at de brugte en stor del af deres ferie på det,« siger han.

I stedet peger Ulrik Kragh på, at kommunerne har ansvaret for badesikkerheden på deres badestrande. De bør vurdere forholdsreglerne efter de seneste drukneulykker.

»Det er kommunerne, der administrerer, vedligeholder og kender de lokale forhold på de danske strande. Derfor giver det heller ingen mening, at vi fra Christiansborg skulle gøre os kloge på, hvad der skal til,« siger han.

null
Følg
Jyllands-Posten
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Indland
Annonce
Annonce
Få flest kanaler for 300 kroner om måneden
Du kan få seks ud af de otte mest sete kanaler i en tv-pakke til under 300 kroner om måneden. Men overvej dit behov meget grundigt, siger Forbrugerrådet Tænk. 
Se flere
TV: IC4 Skrot
I Randers er man lige nu i gang med at skrotte fem ubrugelige IC4-togsæt. I første omgang har DSB skrællet togene for alt, hvad man kan bruge. Herefter er skrotfolkene gået i gang med klippesakse af den store slags. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her