*

Kommunalvalg
Indland

Ni druknet på en uge

Formanden for Rådet for Større Badesikkerhed appellerer til hjemmeværnet og beredskabsforbundet.

Foto: Mikael Holt Jensen

Den tragiske rekord på ni drukneulykker ved danske badestrande i løbet af den seneste uge får nok en gang formanden for Rådet for Større Badesikkerhed, Michael B. Aller, til at kalde på politisk handling.

»Der må etableres kvalificerede livredningstjenester ved alle store badesteder fra næste sommer,« siger han.

Han vil bl.a. bede om et møde med chefen for hjemmeværnet for at få undersøgt mulighederne for at hjemmeværnet i sæsonen stiller med livreddere. Det gør værnet på Palmestranden i Frederikshavn i et samarbejde på værnets og kommunens eget initiativ. Der er ingen lovgivning på området.

»Måske kan beredskabsforbundet inddrages i opgaven. Det vigtigste er, at indsatsen bliver landsdækkende, og at en offentlig instans, regionerne eller kommunerne, påtager sig opgaven,« siger han.

I den forløbne weekend er fire omkommet. Lørdag druknede en 27-årig mand, da en jolle kæntrede ved Strynø, og en 56-årig mand er savnet efter en jollesejlads samme dag på Ringkøbing Fjord. Søndag forøgede to tyske turister i havet ud for Søndervig den triste statistik.

18-årig fik problemer
Ulykken skete, da fire unge var ude at svømme i høje bølger. Da en af dem, en 18-årig mand, fik problemer, kastede en kvinde på 41 år sig ud i bølgerne i et forsøg på at redde sin nevø. Det kostede også hende druknedøden. Den unge mand var endnu ikke fundet søndag aften, men han anses for omkommet. Begge var fra byen Hamm.

Michael B. Aller mener, at det dårlige sommervejr er årsag til de mange drukneulykker i øjeblikket. Når der endelig er et solstrejf, kan iveren for at få en dukkert blive større end omtanken og hensynet til strømforholdene, skønner han.

Kystlivredningschef Erik Bech, Dansk Svømmeunion og Trygfonden maner til opmærksomhed på lokale forhold.

»Det er en god idé at forhøre sig hos folk, der bor i området. De ved tit, hvad man skal passe på lige på den pågældende strand. Det kan være særlige strømforhold ved en bestemt vindretning eller andet,« siger han.

Erik Bech deltager i øjeblikket i et foto-rekognosceringsprojekt, hvor man fra helikopterhøjde danner sig et indtryk af forholdene langs de vestjyske badestrande.

»Det skal munde ud i et forslag til kommunerne om, hvilke lokale badeforhold det kunne være godt at gøre opmærksom på med et skilt med et piktogram,« siger han.

På flere bornholmske strande har kommunen sat skilte op med advarsler om badning i pålandsvind.

null
Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Indland
Annonce
Annonce
Ældre Sagen har kæmpet under valgkampen: »Jeg håber, at der blev tænkt på de ældre i stemmeboksen«
Niels Mark fra Ældre Sagens lokalafdeling i Hadsten, der repræsenterer 6.500 ældre fra Favrskov Kommune, har gennem valgkampen kæmpet for de ældre, men kampen fortsætter også efter valgresultatet har tikket ind. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her