*

Indland

Bispebjerg snød med udbud på milliardbyggeri

Klagenævnet for udbud retter usædvanlig hård kritik mod forløbet af stort udbud på Bispebjerg Hospital.

Jyllands-Posten afdækkede i fjor, hvordan Bispebjerg Hospitals ledelse ifølge flere kilder havde forbrudt sig mod reglerne om udbud. Nu har Klagenævnet for Udbud idømt hospitalet en bøde. Foto: Lars Krabbe.

Bispebjerg Hospital med vicedirektør Claes Brylle Hallqvist og byggechef Vagn Risby Mortensen i spidsen snød på vægten, da opgaven med at tegne et nyt akuthus til 1,6 mia. kr. blev givet til et konsortium med firmaet KHR Arkitekter i spidsen. De to topchefer havde tidligt i udbudsprocessen taget stilling til, at de ønskede, at KHR vandt udbuddet og favoriserede flere gange senere konsortiet og handlede dermed usagligt og i strid med udbudsreglerne.

Det fastslår Klagenævnet for Udbud, som hælder forklaringerne fra hospitalets chefer af bordet. Som afdækket af Jyllands-Posten i fjor og lagt til grund af nævnet sørgede Hallqvist og Mortensen for, at KHR gik fra at være bedømt som det dårligste projekt til at være det bedste projekt. Nævnet kalder forløbet »særdeles påfaldende« og i strid med reglerne. Hospitalet brød ifølge nævnet også reglerne ved at videregive fortrolige oplysninger alene til KRH, som stillede konsortiet bedre end de to andre konsortier.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra de to topchefer, men koncerndirektør i Region Hovedstaden Jens Gordon Clausen »tager sagen meget alvorligt« og vil bede Kammeradvokaten undersøge, hvilke konsekvenser der skal drages af afgørelsen.

Følg
Jyllands-Posten
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Indland
Annonce
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her