Prøv vores tablet-udgave

Vi kan se, at du er på en tablet. Kunne du tænke dig at læse Jyllands-Posten på vores tablet-app?

Privacy Policy Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her
fredag 25. april 2014
Jyllands-Posten Jyllands-Posten digitalt

Mobil - i samarbejde med

Mobilsiden.dk
Mobil 22.05.12 kl. 20:22

Test: Lumia 710 - billig, men ikke i top

Af JOHN G.PEDERSEN,Mobilsiden.dk

Nokia Lumia 710 er en lavpris-smartphone med lang batteritid og hurtig til hverdagsbrug.

Nokia Lumia 710 – en billig telefon, men måske for billig? Der er i hvert fald langt fra Nokia Lumia 800 og ned til Lumia 710, men de to telefoner befinder sig også i hvert deres pris-segment, og der er stor kvalitetsforskel på de to produkter, når det kommer til konstruktionen. Hvor Lumia 710 giver en kedelig plastikoplevelse, udstråler Lumia 800 kvalitet. Men alligevel har 710’eren ikke givet mig en irriterende følelse i testperioden. Faktisk klarer den sig overraskende godt i forhold til prisen.

Hvad skal du ikke forvente

Med Lumia 710 er der en række kompromisser, som i sagens natur er med til at gøre den billigere. Der er f.eks. kun 8 GB hukommelse, skærmen er godt nok 3,7 tommer og med en opløsning på 800 x 480 pixels, som på Lumia 800, men alligevel er der tale om en væsentlig ringere skærmoplevelse. Mens Lumia 800 har AMOLED-skærm, så sidder der kun en gammeldags TFT i 710-modellen, og det påvirker hele indtrykket af produktet. Farverne på Lumia 800 fremstår friske og sprøde, og på 710 farvefattige og triste. Hukommelsen kan ikke udvides, men får 7 GB plads med i "skyen" - på det der hedder Skydrive. Jeg er ikke så vild med de fysiske taster på fronten; tilbage, hjem, søg, som jeg synes er irriterende, hvorimod touch-delen på de samme taster, på Lumia 800, tiltaler mig meget mere. Kameraet er på 5 megapixels, men processoren er samme type i begge produkter – nemlig 1,4 GHz Snapdragon Scorpion fra Qualcomm og med grafikchippen Adreno 205. Så sælgeren i forretningen behøver ikke fylde dig med salgsgas om quad-core, dual-core og andre herligheder, der slet ikke er nødvendige i dagligdagen.

Daglig ydelse er i top

Styresystemet er Windows Phone 7,5, som på de øvrige Lumia-produkter. Det betyder, at uanset om du køber en Lumia 800, 900, 610 eller 710, så har du grundlæggende de samme funktioner til rådighed. - Tip: Kom i gang med Windows Phone, 3 tips Forsiden består af de interaktive firkanter, kaldet live tiles, som både er genveje og widgets. Med et swirp til venstre kommer den fulde programliste frem. Alt er dejligt enkelt opbygget, med en vis grad af mulighed for brugertilpasning. Dog slet ikke i samme grad, som på Android-systemet, men stadig en smule mere, end på iPhone. Hele interfacet er smidigt og mega flydende, der er ingen hak og ventetider. Man går altså ikke på kompromis med performance i dagligdagen, blot fordi der vælges en billigere Lumia-model. Heller ikke i internet-browseren opleves en forskel. Det er stadig helt flydende at navigere rundt på forskellige websites, og brugen af mail er ligeledes lækker. Alle tænkelige mailtyper er understøttet, inklusive Gmail, Live Mail og Microsoft Exchange / Office 365.

artiklen fortsættes...
1 - 2 - 3
Følg
Jyllands-Posten
Annonce
Annonce
Annonce
Digitalt lige nu
Tophistorie

Disse mobiler ønsker konfirmanden sig

Særligt tre smartphones er interessante for konfirmanderne i år. Her er inspiration til smartphone-købet
forsiden lige nu

Meningsmåling: Danskerne ser Rusland som en trussel mod freden i Europa

Næsten halvdelen af danskerne peger på Rusland som hovedansvarlig for krisen i Ukraine.

Så ofte gik Skat på kontrol i haver

For første gang afslører Skat, hvordan man bruger en række kontroversielle metoder.

S-lokalformænd kræver dagpenge-lempelse

Genoptjeningsperioden skal halveres. Det gør det nemmere at optjene ret til dagpenge.

Forsvundet skib fundet ved et tilfælde

Forskere ledte egentlig efter et skib, der sank i 1952, men stødte på et meget ældre vrag.

Rivaler rotter sig sammen mod Netflix

En af Netflix store drømme er blevet smadret af konkurrent.

"Millionæren uden ansigt" granskes efter skibsforlis

Mystisk kultleder og chef for det ulykkesramte sydkoreanske katastrofeskib har en broget fortid.
Annonce
Annonce
Mobilsiden.dkRSS
Modtag Mobilsiden.dk's nyhedsbrev Tilmeld
Flere nyheder på mobilsiden.com
Tempo
  • Træk rullegardinet ned på nettet

    Det kan være svært at vide, hvem der opfanger ens oplysninger i det skjulte pånettet og hvor de ender, men en række programmer kan hjælpe dig med at give dig lidt privatliv online. 
Søg i vejviseren
Annonce
Annonce