*

Prøv vores tablet-udgave

Vi kan se, at du er på en tablet. Kunne du tænke dig at læse Jyllands-Posten på vores tablet-app?

Privacy Policy Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her
fredag 11. juli 2014
Jyllands-Posten Jyllands-Posten digitalt

Mobil - i samarbejde med

Mobilsiden.dk
Mobil 08.05.2012 kl. 14:37

Pas på de falske Android-tablets

Af JOHN G. PEDERSEN, Mobilsiden.dk

Flere butikker sælger meget billige tablets. Men ofte er de alligevel ikke pengene værd.

"I denne uge Android tablet til 899 kroner”, kan være ét eksempel på, hvordan blandt andet dagligvareforretninger forsøger at sælge tablets til intetanende danskere, der lige skal have mælk, brød og en tablet med i indkøbskurven. Men pas alvorligt på. Du får ikke det, som du tror. For almindelige købere ligner disse tablets alle andre – hvad enten det er en iPad eller en Samsung-tablet – en skærm i en sort ramme. Så hvorfor egentlig give mange tusinde kroner for en iPad, når man for 899 kroner, kan få en enhed, der ”kan det samme”? Svaret er enkelt: Fordi det IKKE er det samme man får.


Google Play findes ikke

Fælles for disse produkter, er at de ikke altid er lette at spotte, heller ikke for det trænede øje. I reklameavisen fra Rema 1000, hvor Denver Tablet TAC-7018 blev annonceret til 899 kroner, stod der blandt andet: ”Download gratis spil fra nettet og spil dem på Denver Tablet”. I princippet er det rigtigt, men kun hvis man vil sidde og surfe på obskure websites efter de såkaldte apk-filer, som er filtypen, at Android-apps anvender. Sagen er nemlig, at disse tablet-typer godt nok har Android (4.0 i dette tilfælde). Men der er ingen Google Play - tidligere Android Market i systemet. Brugeren skal selv finde ud af, at besøge f.eks. Androidpit.com eller Freewarelovers.com og hente, og installere en ”piratversion” af Googles applikationsbutik. Og Facebook for Android, Danske Bank, Twitter eller Angry Birds, er ikke sådan lige at finde.


Ingen Google Maps og tvivlsom netforbindelse

De kendte Google tjenester som Google Maps, Google Maps Navigation, Gmail m.v. findes heller ikke på denne tablet-type. Så alt det, som Google, og Android, er kendt på, må man se langt efter. Dertil kommer problemer med netforbindelserne. En helt almindelig internet-router som vi har her på kontoret, kan Denvers tablet ikke finde – så en mobil måtte i stedet benyttes som mobilt hotspot, før der kom hul igennem. Heller ikke skærmen er nogen oplevelse at se på, og selvom Android 4.0 kører fornuftigt, så er der bare langt op til, hvad man finder på en ”rigtig” tablet.


Ikke pengene værd

De købere, der sidder hjemme med en af denne type tablets i hånden, har reelt ikke fået andet end en skærm, der kan åbne internet-sider, og hvis man finder ud af at få sat enheden til computeren, så kan den også afspille musik eller videofiler. Det er LANGT fra den multimedie-oplevelse, at Google forsøger at sælge i tablets fra f.eks. Samsung – eller for den sags skyld, det der findes på en iPad. Og selvom der står den har ”Android 4.0 Ice Cream Sandwich”, så er der tale om en svækket version. Den Denver Android-tablet vi har omtalt i denne artikel, er bare ét eksempel af flere, på billige tablets, der egentlig ikke kan betegnes som rigtige Android-tablets. Et lignende eksempel er de tidligere meget omtalte Jecopix TabOne og TabOne2, men reelt set er der MANGE flere derude. Det er ”de falske tablets”, der blot forsøger at sælge sig på opmærksomheden, der er omkring tablets. Med andre ord. Ting kan blive for billige, og man får stort set ikke, hvad man betaler for.

Mobilsiden.dk kan du også finde kommentarer til artiklen.

Læs også:
- Billige tablets er penge ud af vinduet
- Advarsel: Hold dig fra billige tablets
- Se Android 4-tablet til under 1.000 kroner in action

LÆS OGSÅ: Prisen på tablets styrtdykker

Følg
Jyllands-Posten
Annonce
Annonce
Annonce
Digitalt lige nu
Tophistorie

Hackerne gemmer sig i stikkontakten

De færreste tænker nok på, om telefonen bliver hacket, mens den lader op, men det bør de gøre.
forsiden lige nu

Mediejurist: Aller har en skidt sag

Aller Media vil have kendelse bragt for Højesteret, men det kan blive svært med argument om kildebeskyttelse.

Nye regler: Få en luksusbil som lånebil

Nyt udspil vil være gift for værkstederne, advarer brancheforening.

DF-politiker håner døde bådflygtninge

Byrådspolitiker har ikke ondt af de flygtninge, som drukner under flugt fra Syrien.

Hackerne gemmer sig i stikkontakten

De færreste tænker nok på, om telefonen bliver hacket, mens den lader op, men det bør de gøre.

Ukraine: Vi vil svare hundrede gange igen på angreb

Ukraines præsident vil massivt gengælde angreb, der har kostet op mod 30 ukrainske soldater livet.

Tour-profil rasende efter voldsomt styrt

Med en blodig arm og forrevet tøj forlangte Andrew Talansky en undskyldning.
Annonce
Annonce
Mobilsiden.dkRSS
Tempo
  • Find din rette hyldeplads

    En ny amerikansk tjeneste forsøger at gøre for små erhvervsdrivende hvad Airbnb har gjort for rejsende og finde kortvarige butikslejemål i den virkelige verden frem for på nettet. 
Søg i vejviseren
Annonce
Annonce